Home » 27 Ways To Win – What Else To Think

27 Ways To Win – What Else To Think

door Maurice van der Zalm
166 views 2 minuten leestijd

cover 27 ways to winHet werk van een recensent zou ik graag willen vergelijken met het werk van een juwelier. Op mijn deurmat vallen regelmatig prachtige pareltjes, sommigen echter lijken mooi, maar zijn van glas en soms komt er een groeibriljant langs. Deze keer komt de groeibriljant gewoon uit Nederland, wel te verstaan uit Delft, en ze heten 27 Ways To Win. De cd is alweer ruim een jaar oud, maar verdient wel wat aandacht.
De cd What Else To Think kent veertien nummers en ik moet zeggen dat de cd eigenlijk geen moment verveelt. De composities zijn stuk voor stuk ‘popliedjes’ met een flinke dosis rock/metal. Het laatste element wordt voornamelijk bereikt door het heerlijke gitaargeluid van David de Waal. Mark van der Werff weet met zijn drumwerk (dat goed duidelijk geproduceerd is) natuurlijk ook voor de nodige power te zorgen, bijgestaan door Jasper van Bergenhenegouwen. Remi Storm heeft met zijn synthesizer een ondersteunende functie, maar komt regelmatig lekker zenuwtergend naar voren. Voorbeelden hiervan zijn te horen in onder andere het nummer Remedy en One Of Seven. Wat daarnaast voor een evenwicht zorgt en prettig klinkt is de zang van Martin van der Ham. Zijn zang is helder en maakt de composities mede daardoor heel toegankelijk voor een breed publiek. Hoewel de band een heel eigen geluid weet neer te zetten, is er genoeg variatie te ontdekken. In Time, Nailed kennen door de tempowisselingen ook genoeg variatie in de nummers zelf. Het houdt de spanning er zeker in. Qua rock is er bijvoorbeeld in I Couldn’t Care Less en in Nailed een stuk zang dat bij Dog Eat Dog niet zou misstaan. En de ziel van Rage Against The Machine horen we terug in het intro van Bullet Rage, waarvan het intro erg lijkt op Still Alive. Bij het nummer Simplify hadden ze het van mij tekstueel iets complexer mogen maken. Tekstueel is er vooral naar het eind sprake van een herhaling van zetten. Dat betekent dat of…. de tekst goed blijft hangen of…dat er een verzadiging optreedt. Voor mij is het laatstgenoemde helaas het geval.
Maar dat mag de pret helemaal niet drukken, want 27 Ways To Win weet me te boeien door hun mix van rock/metal en pop in aanstekelijke nummers. Deze juwelier is een briljantje rijker en wacht geduldig op de volgende fase. Want die moet gewoon komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00