Home » Cannibal Corpse – 013 (Tilburg) 19/02/2013

Cannibal Corpse – 013 (Tilburg) 19/02/2013

door melvin@rockportaal.nl
114 views 4 minuten leestijd

Bij aankomst bij de 013 valt het me direct op dat er iets mist, namelijk de gebruikelijke rij tot aan het begin van de parkeergarage. Dit doet mij al vermoeden dat de mannen van Cannibal Corpse het vanavond moeten doen met een handje vol trouwe fans.
[singlepic id=20958 w=320 h=240 float=right]Het is de eer aan Hour of Penance om de avond te openen. Deze mannen uit Italië zijn al sinds 1999 actief en brengen een behoorlijke pot Death Metal ten gehoren. Jammer dat de zaal dan slechts halfvol is. Achter in de zaal zijn de bekende zwarte doeken uit de kast gehaald om de zaal wat intiemer te maken. Dit wekt dan toch de illusie dat het voller lijkt dan het in werkelijkheid is. Echter, stellen deze heren niet teleur als openingsact. Ze zijn strak, snel en schromen niet om het publiek stevig toe te spreken om te krijgen wat ze willen. Dit lijkt zijn vruchten af te werpen want een zestal fans headbangen de hele set uitbundig mee.
Als de mannen van The Black Dahlia Murder het podium betreden is al wel duidelijk waar de meeste mensen onder andere voor zijn gekomen. De zaal staat inmiddels wat voller en het publiek lijkt er zin in te hebben. Deze melodieuze Death Metal band uit Detroit is al een tijd bezig en heeft al een trouwe fanbase weten op te bouwen bij zowel de oude garde Metal heads als de nieuwe generatie die zorgen voor de nodige pits en mosh acties. Frontman Trevor Strnad weet wel hoe hij de boel aan de gang moet krijgen. Als een malle raast hij heen en weer over het podium en slaat zijn vuisten uitbundig in de lucht. Gedurende de show lijkt dit zijn signature move te zijn en die promoot hij graag. Wat een energie! De zaal is nu goed vol en de eerder genoemde zwarte doeken zijn opgeborgen.
[singlepic id=20965 w=320 h=240 float=left]Nauwelijks bijgekomen van TBDM  is het de beurt aan de eerste “grote band” van de avond: DevilDriver. Dit is in mijn optiek de beste band van de avond en het lijkt erop dat (aan de reacties te zien) het publiek het daar ook wel mee eens is. Er is tijdens de set van ongeveer een uur non-stop een circlepit aan de gang. En als het dreigt in te kakken dan steekt frontman Dez Fafara daar wel een stokje voor. “If you are wearing a shirt with my face on it, than you better get in that pit. If you ain’t in it than go bring that shirt back, we will give you your money back because your a F*CKING pussy”. Het geluid in de zaal is gelukkig ook al een heel stuk beter geworden, alleen is de traditie om het volume op 10plus te zetten, nog steeds in volle glorie aanwezig.
[singlepic id=20953 w=320 h=240 float=right]Dan is het grote moment daar. Cannibal Corpse is ter gelegenheid van hun 25-jarige bestaan naar de 013 gekomen. Mijn verwachtingen van deze band zijn hoog en ik bereid me voor op een waar spektakel. Als de lichten uitgaan en de mannen op het podium verschijnen, blijkt al snel dat mijn verwachtingen niet bevestigd zullen worden. Er is namelijk geen sprake van een echt showelement dat je zou verwachten bij een band met zo’n grote naam. Zo stonden de mannen vrijwel op één plek stil en was er van een lichtshow ook niet echt te spreken. Ondanks het ontbreken van een show, weten de mannen wel hoe ze het brengen moeten. Het is hard, strak en de muziek bruist van energie.
Setlist: Demented Aggression, Sarcophagic Frenzy, Scourge of Iron, Disfigured, Evisceration Plaque, The Time to Kill is Now, I Cum Blood, Encased in Concrete, Pit of Zombies, A Skull Full of Maggots, Priests of Sodom, Unleashing the Bloodthirsty, Make Them Suffer, Hammer Smashed Face, Stripped, Raped and Strangled.
Hour of Penance – 013 (Tilburg)
[nggallery id=1795]
The Black Dahlia Murder – 013 (Tilburg)
[nggallery id=1796]
 
DevilDriver – 013 (Tilburg)
[nggallery id=1797]
 
Cannibal Corpse – 013 (Tilburg)
[nggallery id=1794]
 
Publiek – 013 (Tilburg)
[nggallery id=1798]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00