Home » Ruben Hoeke Band – Loaded

Ruben Hoeke Band – Loaded

door Arjen de Graaf
186 views 2 minuten leestijd

hoekeLoaded is na Sugar (2006) en Coexist (2010) het derde album van de Ruben Hoeke Band waarop de vier heren laten horen op eenzame hoogte te staan binnen de Blues en Rockscene in Nederland. 
Het knappe is dat de groep een veelzijdigheid aan stijlen laat horen waardoor de muziek niet in een bepaald hokje te plaatsen is. De Ruben Hoeke Band wordt vaak geassocieerd met Blues maar eigenlijk zijn ze veel meer dan dat. Blues heeft in muzikaal opzicht toch zijn beperkingen en op deze nieuwe plaat laten Hoeke (gitaar), Frank van Pardo (zang), Paul Brandsen (bas) en Arjen Knaap (drums) horen tot veel meer in staat te zijn. Zo rockt de band harder dan ooit en zijn er ook Soul en Pop invloeden te horen.
Het zijn vooral de hardere nummers waarmee de band indruk maakt en waarin met name Hoeke en Van Pardo excelleren. In 2008 wordt Hoeke door collega muzikanten verkozen tot Nederlands beste gitarist en op Loaded laat hij horen dat dit een volkomen terechte keuze is geweest. Zijn spel is zeer smaakvol en altijd in dienst van de nummers waardoor het nooit uitmond in egotripperij. En met Van Pardo heeft de band goud in handen. Niet alleen een geweldige zanger maar ook gezegend met een karakteristieke stem die af en toe doet denken aan Kaz Lux (Brainbox).
De productie is vrij sober gehouden waardoor het klinkt alsof alles live ingespeeld is (misschien is dat ook wel zo). Iets wat de nummers alleen maar ten goede komt. Luister maar eens naar het wonderschone Gone but not forgotten wat zeker een van de hoogtepunten van het album is. Andere prijsnummers zijn het stampende Boogie-achtige  Mississippi BBQ, het heerlijk rockende High on the bottle, het prachtige Love and emotion en het ruim 7 minuten durende Soul of a man waarmee de plaat op gepaste wijze wordt afgesloten. Loaded is verplichte kost voor Bluesrock en Rock liefhebbers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00