Home » 2Destroy + Vrøde + Neroth – De Pul (Uden) 30/03/2024

2Destroy + Vrøde + Neroth – De Pul (Uden) 30/03/2024

door Xander Pas
758 views 3 minuten leestijd

Het ontdekken van nieuwe bands is altijd leuk. Echter je soms door de bomen het bos niet meer omdat er duizenden bands, in Nederland alleen al, zijn die in kleine zaaltjes spelen om zo het publiek te bereiken. Gelukkig weet De Pul wat de mensen uit Uden en omstreken graag willen zien en horen. Gister speelden er drie bands, die allen op een andere manier onder het Black Metal genre vallen, in de kleine zaal van De Pul. Hoe divers Black Metal kan zijn is hiermee bewezen en ook de volgorde van bands was logisch.

2Destroy

Met een bak energie opende 2Destroy de avond. Waar de band wellicht meer richting de Thrash Metal ging in plaats van de traditionele Black Metal, pastte de band goed in het programma. Energieke en ijzersterke riffs vulden de zaal. De band had duidelijk plezier in het spelen op het podium van De Pul en de interactie met het publiek was mooi. Complimenten aan de drummer, hij verzorgde de vocalen. Meestal vallen drummers, vaak het hart van de band genoemd, weg achter enthousiaste gitaristen, bassisten en vocalisten omdat ze weggestopt worden op het podium. Vandaar dat ik het altijd waardeer als de drummer vocaal werk verricht, hoe lastig dat kan zijn aangezien drummen veel energie vraagt. De drummer viel in ieder geval goed op en bracht de teksten vol overtuiging. Dit drietal wist een muur van geluid neer te zetten waar het publiek enorm van heeft genoten.

Vrøde

Voor mij de grootste verrassing van de avond. Ik was al bekend met eerdere projecten van een aantal leden en had ze al een hele tijd niet live gezien. Sindsdien hebben ze zich als muzikanten ontwikkeld en hebben ze met Vrøde wellicht de beste set van de avond gespeeld. De mix van Noorse en Engelse lyrics is interessant, helaas was dit niet altijd even goed te horen omdat de geluidsman de bass veel te hard had staan en de andere bandleden vaak amper te horen waren. Tijdens een acoustisch nummer was zangeres Yanou van den Boer gelukkig wel te horen. De band wist de nummers goed te brengen en de aankleding van het podium in combinatie met de thema’s waar de teksten over gaan complimenteerden elkaar perfect.

Deze interessante mix van Noorse Folk en Black Metal werkt bijzonder goed. Vergelijkingen met andere bands kunnen hier en daar wel gemaakt worden, echter is dit een vrij unieke band. Instrumentaal ijzersterk en vocaal in het bijzonder indrukwekkend. De clean vocals en het grunten werden binnen enkele seconden afgewisseld zonder de zuiverheid van de clean vocals te verliezen.

Neroth

Toen Neroth als Metal Factory project van gitarist Ian Declan (nu bekend als Ihmset) begon, volgde ik de band al. De eerste optredens van de band heb ik meegemaakt en ook het uitkomen van de EP Nocturnal Woods in 2022 kan ik me nog goed herinneren. Inmiddels is het zo’n anderhalf jaar geleden dat ik de band voor het laatst zag optreden in Dynamo. Er zijn enkele line-up wisselingen geweest, zo speelt Stoeptegels bassist Percy Joosen nu in de band en vielen de drummer van Headless Hunter en gitarist van 2Destroy vandaag in. In korte tijd hebben ze geleerd deze nummers te spelen, dit hebben ze uitstekend gedaan. De nummers van de Nocturnal Woods EP werden vol overtuiging gespeeld en klonken nog altijd fris, al waren de twee nummers van het opkomende debuut album het hoogtepunt van de set.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00