Home » Action Tension & Space – Explosive Meditations

Action Tension & Space – Explosive Meditations

door hansravensbergen@rockportaal.nl
150 views 2 minuten leestijd

Precies een jaar na Skåredalen Funhouse komt het Noorse Action Tension & Space met de opvolger Explosive Meditations. Laat ik er maar niet omheen draaien. Waar Skåredalen Funhouse mij in positieve zin verraste doet Explosive Meditations dat ook. Maar dan in negatieve zin. Ik ben mij er terdege van bewust dat muzikanten al hun ziel en zaligheid in muzikale output leggen. Maar tegelijk zie ik het als een plicht luisteraars bij voorbaat te waarschuwen en te behoeden voor een blinde aankoop.
Ook op dit schijfje speelt het Noorse kwartet psychedelische rock vermengd met invloeden van spacerock, acid en drone muziek. Op het voorgaande album was nog enige lijn in de composities te ontdekken. De drie nummers op dit album, Peruvian Dream, Mørke Skyer Over Sildabyen en Destroyer Of All Worlds zijn ontstaan uit improvisatie. Je hoort een voortdurende stroom van gefröbel op twee gitaren, zweverige orgelklanken, ronkende baslijnen en rollende drums. Dat alles voorzien van een flinke portie galm. Ook na enkele luisterbeurten (heb meelij) wist ik niet waar de kop en de staart zich bevond. Ik kom tot de conclusie dat ze er niet zijn. Net zo min als ik betwijfel of er enige noot op papier staat. De doorzettende lezer die wacht op een referentie wil ik niet teleurstellen. Explosive Meditations bevat sporen van Pink Floyd’s A Saucerful Of Secrets. Maar deed me soms denken aan Øresund Space Collective, een Deens/Zweeds collectief dat langdradigheid tot kunst heeft verheven.
Het is als recensent een hard gelag om een recensie met een negatieve toon te schrijven, maar helaas ondergaat dit album van Action Tension & Space dat lot. Wellicht dat een daadwerkelijk gecomponeerd nummer van de heren wél interessant uit zou kunnen pakken. Tot die tijd heb ik besloten om dit gezelschap zowel links als rechts te laten liggen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00