Home » Admiral Sir Cloudesley Shovell – Check’em Before You Wreck’em

Admiral Sir Cloudesley Shovell – Check’em Before You Wreck’em

door Edwin Knip
150 views 2 minuten leestijd

Admiral Sir Cloudsely ShovellRecht toe recht aan hardrock, geen concessies, geen flauwekul. Zo omschrijven de drie bandleden hun muziek.
Drummer Bill Darlington, bassist Louis Comfort-Wiggett en zanger/gitarist Johnny Gorilla zijn duidelijk. Zij horen in het rijtje bands dat bestaat dankzij en/of ondanks door God gegeven optredens, gehuurde vrachtwagens, kapotte versterkers, gescheurde drumvellen, goedkope leren jacks, drank en drugs. Do It Now is een nummer, dat voldoet aan de door de band uitgesproken verwachtingen. Een flinke beat, voortgestuwd door een pompende gitaar. De zangpartij past perfect bij de muziek. In het middenstuk zakt het tempo enigszins, om wat ruimte te bieden voor een korte gitaarsolo, waarna het tempo meteen weer opgestuwd wordt. Het volgende nummer 2 Tonne F*ckboot heeft een iets minder hoog tempo, maar is voor de rest een voortzetting van het openingsnummer. Captain Merryweather is een ruim acht minuten durend nummer, bijna een ballad. Met het nummer Happiness Begins wordt het tempo weer enkele maten opgeschroefd, en gaat de band weer vol gas verder.  Don’t Fear It…Hear It! en Bulletproof laten horen dat de band wel degelijk een goed stuk muziek neer kunnen zetten.  Halverwege Bulletproof neemt de gitaar de hoofdrol, en wordt het nummer een voortrollend, nietsontziend rocknummer.  De CD sluit af met Late Night Mornings waarin de band het tempo flink laat variëren.
Ouderwetse rock, waar de band in voorafgegaan werd door Black Sabbath, Motorhead, Status Quo en Thin Lizzy. Met deze CD zet de band een goede basis neer om ook ooit in dit illustere rijtje opgenomen te worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00