De Afterpartees hebben een nieuw plaatje uit en dat vieren ze vanavond in Eindhoven, in het geweldige theatertje van het Blue Collar Hotel. Afgeladen vol is het niet, maar wel heel gezellig en met een fraaie show bovendien.

We moeten een hele tijd wachten voordat Fungo Bat (een oefenhonkbalknuppel) mag aftrappen. Slechts een half uur na de aangekondigde tijd stapt de band op het podium. Fungo Bat is een project rond Sam Verbeek. Zoals te verwachten moeten we het bij deze band in de Garagerock hoek zoeken. Wat op valt is dat de liedjes goed in elkaar steken, ze luisteren lekker weg. De show oogt energiek, maar echt overkomen op het publiek doet het niet, getuige de 2 meter vloer die de fotografen ter beschikking staat. Beetje mak publiek vanavond?

De ombouw is snel, we hebben net tijd voor een biertje voor vader Nellen het podium betreedt en zijn zoons aankondigt.  Afterpartees brandt meteen los. In een hoog tempo en met enorm veel energie wordt het ene na het andere nummer de zaal in geslingerd (ondanks het late begin toch op tijd naar huis). Frontman Niek Nellen kletst de blokken moeiteloos bij elkaar. Het publiek blijft helaas wat tam, misschien veel familie? Thuishaven Horst is immers niet zo heel ver van Eindhoven. Gelukkig wordt er wel gedanst gesprongen en… gestagedived! De jeugddroom van Tante Francy werd op haar verjaardag werkelijkheid. Hoewel de band in het verleden wel eens meer indruk op me heeft gemaakt kan ik niet anders zeggen dan dat het een fraai concert was, deze album-release-pre-afterpartee.