Home » Age Of Ruin – Thieves

Age Of Ruin – Thieves

door Maurice van der Zalm
471 views 2 minuten leestijd

De band Age Of Ruin bestaat al een tijdje want in 1998 besloten zanger Derrick Korzerka, gitaristen Daniel Fleming, bassist Chris Fleming en drummer Patrick Owens om de demo The Opium Dead op te nemen en daarna het debuutalbum Black Sands Of The Hourglass uit te brengen in 2000.

Sindsdien is het een beetje een ‘Age Of Ruin’ bij Age Of Ruin. Bandleden komen en gaan en na wat uitgebrachte EP’s en album is het een decennium lang stil rond de band. In 2019 besluiten Daniel en Christopher Fleming en drummer Patrick om toch weer te gaan werken aan een nieuwe EP. Brian Gant en Jonathan Clay vervolmaken de line-up om te werken aan de EP Thieves die in februari 2023 uitkwam.

De EP telt zeven nieuwe composities, hoewel de instrumentale opener Distance de aanloop is naar Dying Days. Een compositie waarin Age Of Ruin een stijl neerzet die zo bij Arch Enemy thuis zou kunnen horen en qua zang uitermate goed kan fungeren in een voorprogramma van Amon Amarth. Het is prettige metal die gemakkelijk te volgen is en waar subtiele wisselingen in het geluid mooi zijn opgebouwd en de refreinen herkenbaar aanwezig zijn. Door aan het eind even te vertragen geeft de compositie een mooi nieuw elan. Bij Betrayed By Man is het van hetzelfde laken een pak. De aantrekkelijke metal heeft kleine tempoversnellingen in zich. Ik moet wel zeggen dat de zang voor mij wat té eentonig is waardoor de aandacht gemakkelijk verslapt.

Muzikaal is er genoeg variatie. Zo is de groove in Garden Of Ghosts lekker en vooral naar het einde toe overtuigt het geluid. De andere variatie vind je terug in Thieves In Treason. Rustig, innemend en met de vrouwelijke zang van Caitlin Schneiderman bouwt de compositie zich langzaam op. Het lijkt of Age Of Ruin zich gaandeweg de EP ontwikkelt. In Withered Rose is de zang meer gevarieerd neergezet en vraagt de melodie voldoende aandacht. Er is voldoende ruimte voor een fijne gitaarsolo dat vervolgd wordt met een vette groove.

De EP sluit af met Echoes In Stained Glass. Zwaar aangezet en met een zangpartij die lekker retro klinkt kan ik concluderen dat Thieves best een leuke EP is, hoewel ik er wel een paar luisterbeurten voor nodig had om dit zo te voelen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00