Home » Allöchtöön – Allöchtöön

Allöchtöön – Allöchtöön

door Filip van der Linden
189 views 2 minuten leestijd

Allöchtöön is een Belgisch-Nederlands collectief dat iets leuk doet met hardcore en metal, maar zonder dat het stereotype metalcore wordt. Vooral in de vocalen wordt het metal-element naar de blackmetal gestuwd. Hun eerste EP is uit bij Nosebleed Records.
Vijf tracks telt die EP. Het vuur aan de lont komt al bij Heb Jij Gezegd Dat Ik Een Lul Was. Ondanks de titel heeft deze track maar weinig te maken met de Nederlandstalige metalcoreband Fleddy Melculy. Allöchtöön pakt het heel anders aan, o.m. omdat er niet veel meer dan één tekstregel gebruikt wordt.  Maar die wordt wel vocaal in alle hoogtes verkend. Voor een mix van hardcore en metal is dit bijzonder catchy en muzikaal intrigerend. Een mooi contrast tussen de nonsense van de titel en de muzikale ambitie.
Twin Teeth heeft een heel knappe opbouw en is wat meer naar de gejaagde, progressive sludgemetal. De vocalen zitten hier tussen het sloganeske van de hardcore en de growl en grunt van de blackmetal. Het zit met veel verrassing in elkaar en toch zijn het allemaal heel klassieke elementen die op een hoopje gegooid worden.
British Knights is een adrenalineshot die inzake ritme een beetje leunt op Discharge en GBH, oldschoolpunk met een moderne metaltoets in de breaks en hooks. Het schreeuwerige Hasj kan minder bekoren. Pas halfweg komt er wat structuur in het nerveuze, progressieve stuiteren.
Kompass sleurt de luisteraar wel meteen mee de dieperik in, met catchy vocaal gegoochel. Ook hier pakt Allöchtöön zeven genres tegelijk aan, maar blijft er wel een min of meer organische structuur overeind.
Allöchtöön is een wilde rollercoaster die met een gemene grijs tegen je been aan komt rijden.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00