Home » Another Now komt met nieuwe single

Another Now komt met nieuwe single

door Maurice van der Zalm
431 views 3 minuten leestijd

Nederlandse metalcore band Another Now brengt hun nieuwe single ‘DOUBT’ uit. Met deze track belichten ze het nieuwe hoofdstuk door hun nieuwe sound en songwriting te introduceren. De band staat bekend om zijn verpletterende riffs die begeleid worden door zware en dynamische screams, verslavende zangmelodieën en digitale invloeden. Deze kernelementen werden verfijnd en de band dook dieper in hun eigen emoties, waardoor een muzikaal werk ontstond dat beter resoneert met hun rauwe gevoelens.
De band wil luisteraars inspireren om hun dromen na te jagen door hard te werken en een continue focus te behouden. Als je iets wilt bereiken moet je offers brengen. Een leven zonder tegenslagen bestaat niet, dus probeer juist energie te halen uit mislukkingen en zie het als kansen om te verbeteren. Laat het je niet naar beneden halen en probeer de beste versie van jezelf te zijn.

Stef Rikken (Vocalist): “DOUBT is voor ons het licht in onze donkere tunnel. Tegenslagen zorgden ervoor dat we onbewust een negatieve mindset kregen. De track gaat over het moment waarop we beseften dat we moesten stoppen met zelfmedelijden hebben en terug moesten keren naar onze positieve identiteit. Binnen de band hebben we een krachtige visie en drive ontwikkeld om ons door de moeilijkste tijden heen te slaan, het gevecht aan te gaan en niet op te geven. ‘DOUBT’ staat
symbool voor onze realisatie dat we het vuur weer terug moeten vinden en dat we juist terug moeten slaan met een K.O.”


Met de DIY-aanpak van Another Now is ‘DOUBT’ geproduceerd, gemixt en gemasterd door hun eigen bassist, zanger en producer, Rik Bosmans. Niet alleen de muziek, maar ook de videoclip is volledig door de band geregisseerd. De videoclip is geschoten en ge-edit door gitarist Miquell Kleuters en de special effects door gitarist Max van Esch.

In 2023 was de band support act voor Asking Alexandria (Tivoli, Utrecht), For I Am King tijdens hun Crown release tour (NL tour) en speelden ze de pre-show voor Metallica tijdens de M72 World Tour. Hun discografie en de bands energieke live performance resulteerde eerder als support-act voor Beartooth (Dynamo, Eindhoven) en Ice Nine Kills (Melkweg, Amsterdam) en bemachtigden ze een plek op festivals zoals Jera On Air, Submit Fest en Vest Rock.
Eerder bracht Another Now hun debuutalbum OMNI (2021) uit, dat veel internationale support kreeg van platformen zoals Rock Sound, KERRANG! Magazine, Metalhammer UK, SiriusXM, Wackenradio, Rhino Radio en Spotify’s ‘New Core’, ‘New Metal Tracks’ en ‘New Blood’ editorial playlists. Met OMNI heeft de band hun stempel gedrukt door verscheidene concepten te bundelen binnen het thema mentale gezondheid, een onderwerp dat vocalist Stef Rikken aangaat binnen zijn professie in de geestelijke gezondheidszorg.

Zet je dus schrap voor een uiterst melodieuze nieuwe metalcorecompositie waarin de kracht van Another Now nauwgezet en met precisie is neergezet. Het is de variatie in melodie, kracht en snelheid waardoor Another Now absoluut tot de top van de Nederlandse metalcore gerekend mag worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00