Home » Nieuwe album van Peter Gabriel komt op 1 december uit

Nieuwe album van Peter Gabriel komt op 1 december uit

door Maurice van der Zalm
769 views 3 minuten leestijd

Na een jaar gevuld met releases laat Peter Gabriel weten wanneer hij voor de laatste keer mee gaat met de volle maan. Vandaag maakt de zanger namelijk bekend dat zijn nieuwe album i/o op 1 december zal verschijnen. Extra bijzonder aan deze plaat is dat het voor het eerst sinds twintig jaar volledig bestaat uit nieuwe muziek. Op het album zijn alle twaalf de nummers onderworpen aan twee verschillende stereomixen: de Bright-Side Mix, verzorgd door Mark ‘Spike’ Stent, en de Dark-Side Mix door Tchad Blake.

Naast de twee producers verzamelde Gabriel een grote groep van vertrouwde muzikanten om zich heen voor de opnames van i/o. In de Real World Studios en de thuisstudio van de Britse zanger werkte hij samen met onder andere gitarist David Rhodes, bassist Tony Levin en drummer Manu Katché.

Niet alleen op muzikaal gebied is de legendarische zanger samenwerkingen aangegaan. Voor elk van de twaalf nummers nodigde Peter Gabriel namelijk een kunstenaar uit om een bijpassend werk te maken. Dit varieerde van verfkunst en fotografie tot beeldhouwkunst en zelfs plasticine. Zoals we gewend zijn van de Brit werd ook aan de albumcover veel aandacht besteed. De foto werd gemaakt door Nadav Kander en is een vervolg op eerdere albumcovers van de zanger. Daarop stond Gabriel soortgelijk afgebeeld. 

Peter Gabriel’s fascinatie voor het leven en universum komen op i/o sterk naar voren. Zijn aandacht voor de verbinding met de wereld om ons heen in combinatie met zijn opwindende stem kenmerken Gabriel’s plaat als geen ander. Hoewel hij de wereld kritisch bekijkt, is zijn nieuwe album alles behalve moedeloos. i/o is muzikaal avontuurlijk, vreugdevol, optimistisch en vol hoop.

1.     Panopticom

2.     The Court

3.     Playing for Time

4.     i/o

5.     Four Kinds of Horses

6.     Road to Joy

7.     So Much

8.     Olive Tree

9.     Love Can Heal

10.  This Is Home

11.  And Still

12.  Live And Let Live

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00