Home » Another Now overtuigt met nieuwe single

Another Now overtuigt met nieuwe single

door Maurice van der Zalm
137 views 2 minuten leestijd

We mogen trots zijn op hetgeen de Nederlandse metal ons brengt. Bands als Within Tempation, Epica, Mayan en Delain scoren goed, maar het zijn zeker ook de bands in het zwaardere segment die hoge ogen gooien.
Ik noem dan bijvoorbeeld Hordearii, My Propane, Kid Harlequin, The Royal, For I Am King, Inferum, Subliminal en Purest Of Pain (en dan vergeet ik er een heleboel nog op te noemen). Aan het rijtje mag sinds kort Another Now worden toegevoegd, want uit het niets overdonderde deze metalcoregigant uit Eindhoven begin dit jaar met de dubbelsingle Lotus/Echoes.
Hoewel ze het Impericonfestival niet haalde, is de band wel eind mei te zien op Submitfest in Baroeg Rotterdam. En dat is ook helemaal verdiend, want Another Now speelt metalcore zoals het hoort cq ik het graag zie.
17 mei was het tijd voor de nieuwe single Shijima met een bijbehorende video. En met deze nieuwe single lossen ze de gekoesterde verwachting uit die ik in de review van hun dubbelsingle heb beschreven. Shijima is namelijk een metalcorecompositie pur sang. In vier minuten word je getrakteerd op keiharde riffs, stuwende drumpartijen en aanstekelijke melodieën die extra gewicht toebedeeld krijgen door een perfecte breakdown. De zang is heel sterk neergezet in de zwaardere stukken alsmede in een refrein dat meteen vertrouwd in het gehoor ligt. Another Now lat horen dat zij dé opkomende ster in metalcore zijn en overtuigen nogmaals met de single Shijima.
Wanneer mensen mij nu zouden vragen wat nu precies goede metalcoremuziek is, zou ik ze geen ingewikkelde analytische en theoretische uitleg geven. Ik zou ze gewoon Shijima laten horen en dan weten ze genoeg.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00