Home » Arch Enemy-Will To Power

Arch Enemy-Will To Power

door Sjoerd van der Zalm
243 views 2 minuten leestijd

Arch Enemy zit in de lift. De band wordt steeds populairder, getuige de weergaven van hun twee recentste singles. Daarnaast staat de band live garant voor een flinke dosis energie, wat je zelf hebt kunnen aanschouwen met het livealbum As The Stages Burn. Nu, anno 2017, is Will To Power het tiende album, dat de zweden presenteren. Ten opzichte van het vorige album, War Eternal, is alleen gitarist Nick Cordle vervangen door Jeff Loomis. Voor de rest is voor mij altijd weer een verrassing, welke gitaarpartijen Michael Amott nu weer uit zijn zessnarige vriend heeft getoverd. Snel opzetten dus!
Intro Set Flame To The Night heeft naar mijn mening wel wat weg van Khaos Overture, het intro van het Arch Enemy album Khaos Legions. De gitaar is misschien iets langzamer, maar zit wel op ongeveer dezelfde toonhoogte. Het opbouwende karakter zorgt voor een uiteindelijke climax, waarna zowel de band als zangeres Alissa White-Gluz met The Race hun intrede maken. Het swingende, up tempo nummer pakt je meteen bij de keel en zal het zeker live erg goed doen. Op het moment zijn er ook twee singles uitgebracht, The World Is Yours en The Eagle Flies Alone. The World Is Yours is meteen een schot in de roos. De intensiteit, de twin gitaarpartijen, het  heeft alles wat een Arch Enemy nummer een echt Arch Enemy nummer maakt. Voornamelijk de leadgitaar in het refrein en de lekkere breakdown tussendoor zijn een genot om naar te luisteren. The Eagle Flies Alone is daarentegen een stuk rustiger, maar heeft wel weer een leuke gitaarpartij in het refrein zitten. Grote verrassing op het album is Reason To Believe, waar zangeres Alissa White-Gluz een gedeelte van het nummer in clean vocalen presenteert. En dat doet ze niet onverdienstelijk. Toch hebben de grunts van haar bij mij een streepje voor. Voor de rest zit het album lekker volgepakt met de toegankelijk melodieuze deathmetal, waar Arch Enemy altijd zo goed in is geweest.
Arch Enemy eist met Will To Power nog altijd de kroon op binnen het genre. Terugkomend op Michael Amott, de beste man heeft het weer voor elkaar gekregen. De pakkende melodieën volgen elkaar nummer na nummer op. Dat we binnen de heavy metal meer en meer nieuwe headliners zich aandienen om de oudere garde te vervangen, dat bewijst Arch Enemy op dit album. Een en al kracht!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00