Home » Arthur Brown + Rick Patten – Long Long Road

Arthur Brown + Rick Patten – Long Long Road

door Xander Pas
453 views 2 minuten leestijd

Als er een album is waar ik naar uit heb zitten kijken dit jaar is het de nieuwe plaat van Arthur Brown. Dit album bracht hij op 24 juni uit ter gelegenheid van zijn 80ste verjaardag. Nog steeds is het een van de meest unieke  gezichten in de muziekwereld en na meer dan 50 jaar als muzikant weet hij nog steeds hoe je een fantastisch album maakt.
Er is geen muzikant waar ik een grotere fan van ben dan van Arthur Brown. Dat zorgt er altijd weer voor dat mijn verwachtingen extreem hoog zijn wanneer hij een nieuw album uitbrengt. Die zijn dit keer waargemaakt. Mede dankzij de hulp van Rick Patten, waar Arthur al vaker mee samen heeft gewerkt. Onder andere op het folkrock album van The Amazing World of Arthur Brown, ”The Voice of Love”. De eerste single van het album was titelnummer ”Long Long Road”, wat een prachtig nummer is. De lyrics zetten je aan het denken en maakte best een indruk. Instrumentaal worden die emoties versterkt en grijpt het nummer je aandacht. De tweede single ”Going Down” heb ik minstens zo vaak geluisterd en is een Arthur Brown nummer zoals we gewend zijn. De laatste single ”I Like Games” had wat tijd nodig totdat ik ‘m echt begon te waarderen. Inmiddels kan ik ook van dat nummer niet genoeg krijgen.
Echter is het hoogtepunt van het album ”Once I Had Illusions” wat opgedeeld is in twee delen. Dit nummer is goed opgebouwd en is wederom Arthur zoals we hem kennen. Dit nummer zou perfect zijn geweest voor ”The Voice of Love”. ”Shinning Brightness” is een psychedelisch hard rock nummer, toch blijven de blues liefhebbers niet achter. ”The Blues and Messing Round” is een heel fijn blues nummer zoals alleen Arthur dat kan. Dat de combinatie Brown / Patten werkt is overduidelijk op dit album. Van begin tot eind hebben we het herkenbare geluid wat Arthur met zijn band The Crazy World of Arthur Brown neerzette in een modern jasje. Ik heb niks negatiefs te zeggen over dit album. Het was van begin tot eind een mooie reis door de wonderlijke wereld van twee unieke artiesten en is mijn favoriete album van 2022.
Ik ben benieuwd welk van deze nummers live worden gespeeld wanneer ik Arthur (en Rick) live zie, wat ik wel weet is dat het een onvergetelijke show gaat worden en dat dit album over tientallen jaren nog steeds op mijn platenspeler zal liggen. Want wat zit dit toch qua lyrics, vocalen en instrumentelen fantastisch in elkaar. Arthur en Rick hebben wederom bewezen dat ze nog lang niet uitgespeeld zijn en ik hoop dat we nog veel albums van dit muzikale duo mogen verwachten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00