Home » GLDN – First Blood

GLDN – First Blood

door Jochem van der Steen
462 views 1 minuten leestijd

Deze band uit Brooklyn, geesteskind van Nicholas Gold, noemt hun muziek ‘’industrial punk’’. Die ‘’punk’’ is een leuke toevoeging in een poging zich wat te onderscheiden van andere acts in het genre die leuk gevonden is, maar het is en blijft eigenlijk gewoon industrial in het straat van Nine Inch Nails en Skold
We horen regelmatig een spooky vibe terug die wat doet denken aan een vroege Korn, zoals op Ripe.  Ook de meer gesproken vocalen in bijvoorbeeld nummers als Parasite, zijn daar duidelijk door beïnvloed. In de riffs horen we soms een beetje Hole, in de zang naast Nine Inch Nails en Marilyn Manson nog wat Deftones. De staccato percussie doet denken aan Rob Zombie.
De track (harmful if?  swallowed), ja in de tracklisting ook tussen haakjes, is een vreemde eend in de bijt. Niet alleen vanwege het vervreemdende sfeertje. Het toetsenwerk doet je namelijk even afvragen of daar, nu wel of niet bewust, de verkeerde toets wordt aangeslagen.
De timing tussen beats en felle riffs is strak waardoor de spanningsboog hoog blijft. De kille en duistere sfeer die industrial vaak zo cool maakt is honderd procent aanwezig. Prima plaat in het genre.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00