Home » Asia – High Voltage Live

Asia – High Voltage Live

door Edwin Knip
163 views 2 minuten leestijd

HIGH VOLTAGE COVERHet best verkochte album in 1982 volgens zowel Billboard Magazine als Cash Box was het debuutalbum van de Engelse band Asia.
Negen tracks, waaronder de hit Heat Of The Moment.  Op High Voltage staat een integrale live registratie uit 2010 van dit debuutalbum, aangevuld met twee nummers. An Extraordinary Life komt van Phoenix, het 2008 album, I Believe komt uit 2010, van het album Omega. High Voltage is een optreden in Victoria Park, London, door de originele bezetting: John Wetton op zang en bas, Carl Palme op drums, Steve Howe op de gitaar en Georff Downes op de keyboards. De cd opent met Only Time To Tell, gevolgd door Wildest Dreams, One Step Closer en An Extraordinary Life. Muzikaal staat het als een huis, maar al snel wordt duidelijk dat John Wetton live zijn studio prestaties van weleer niet kan herhalen. Hoge tonen worden bij lange na niet gehaald, en af en toe klinkt het tegen het valse aan (of is het gewoon vals). Dit valt het meeste op bij Heat Of The Moment, de uitsmijter van de cd, Wetton zit volledig mis met de zang. Ondanks dat zingt het publiek onverminderd enthousiast mee met de nummers. De cd komt met een DVD waarop de hele show te zien is.
Een unieke opname, het is waarschijnlijk de enige waarop de originele bezetting het hele eerste album integraal speelt. High Voltage is een album voor de echte fan, om de collectie compleet te houden cq te maken. Voor de geïnteresseerde luisteraar die meer wil horen van Asia zijn er betere cds verkrijgbaar.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00