Home » Asylum Pyre – No.4

Asylum Pyre – No.4

door Edwin Knip
126 views 1 minuten leestijd

Bijna twee jaar na het verschijnen van Spirited Away komt het Franse Asylum Pyre met een nieuw album.
Melodische power metal met aanstekelijke melodieën en stevig gitaarwerk overgoten met de sterke vocalen van zangeres Chaos Heidi. Het album begint ingetogen met het korte Lullabye For The Clarivoyants, een melodie uit een uit muziekdoosje voorzien van vocalen. Het nummer duurt nog geen anderhalve minuut waarna de band los gaat in het nummer One Day. Het nummer kent een mix tussen agressieve zang en zwaar ingezet gitaarwerk.
De titel van het album is een ironische verwijzing naar Chanel no. 5 en toont aan wat de beste geur is die de band kan leveren. Seks, Drugs And Scars is een melodisch rocknummer met gastvocalen van Yannis Papadopoulos (Beast In Black). Het wordt gevolgd door Lady Ivy dat meteen weer een stuk agressiever klinkt. Het is net als Dearth een erg donker nummer. De band weet sterke, solide nummers neer te zetten die niet vervelen. De nummers zijn behoorlijk stevig maar blijven verbazingwekkend melodies.
Borderline is doorweven met koortjes en is anders van opzet dan de andere nummers. The Right To Pain is weer doorspekt met snoeiharde riffs en beukende drums. En zo weet de band goed te combineren in de nummers op het album. De laatste track van het album is The Cemetery Road.
No.4 is een uitstekend album en een genot om naar te luisteren. De band weet te boeien met de sterke composities en de uitstekende uitvoeringen. De aanschaf van dit album zal niet snel op een teleurstelling uitlopen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00