Home » Atomwinter – Catacombs

Atomwinter – Catacombs

door Filip van der Linden
240 views 1 minuten leestijd

Catacombs is het nieuwe album van de Duitse deathmetalband Atomwinter. Sinds 2010 verblijden deze Duitsers de liefhebbers met oldschool-death. Denk aan Bolt Thrower, Asphyx, Fractured Insanity, Sinister of de Sisters of Suffocation.
 
Onder de dikke laag gitaarpartijen ligt bij Atomwinter doorgaans een warme, ronde baslijn. Die bijna-vrouwelijke toets van Schulz maakt het echt helemaal af. Voorts is deze Duitse band naar deathmetalnormen gewoon klassiek goed: zanger Holzschneider en gitarist Grapp doen wat je van een deathbandje wil horen en de drummer Walter heeft flink van jetje. Die laatste is wat weinig creatief en de opnames van de drums konden best wat meer tijd en liefde hebben, maar als je oldschool-death gaat, kan het nog wel. Atomwinter brengt zijn materiaal ook met zoveel vastberadenheid en  vakmanschap dat je als liefhebber van het genre wel moet overstag gaan.
 
Het is gelukkig ook geen conceptalbum geworden, maar de songtitels zijn best leuk voor het genre: Sadistic Intent, Ancient Rites, Necromancer, Morbid Lies, Funeral Of Flesh, … Door vaak naar dezelfde tempowisselingen te grijpen, wordt het soms een beetje inwisselbaar, maar vervelen doet Atomwinter niet. Daarvoor is het net iets te leuk.
 
Morbid Lies is misschien wel het beste nummer van Catacombs. Een feestje voor de nekspieren. Ouderwets goed.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00