Home » Avatar – The King Live In Paris

Avatar – The King Live In Paris

door Maurice van der Zalm
209 views 3 minuten leestijd

Avatar heeft vorig jaar zijn eigen avatar gecreëerd met de verhaallijn rond Avatar Country en de zeer aanbeden koning. Tot in detail wordt het ‘verhaal’/de beleving vorm gegeven en de band is, tijdens het intensieve toeren, ook nog eens bezig met een film waarvoor het geld binnen een dag via een crowdfunding binnen was. Het aantal inwoners van Avatar Country lijkt ook met de dag te groeien.
Het afgelopen jaar heeft menigeen de band kunnen en mogen aanschouwen in Nederland en België en het moge duidelijk zijn dat deze Zweden met hun uiterst charismatische voorman Johannes Eckerström dé headliners zijn voor de komende jaren cq decennnia. De optredens zijn tot in de puntjes uitgevoerd en naderen de perfectie. Voor allen die nog niet gevallen zijn voor de koning en voor allen die genoten hebben van de liveperformance van Avatar is er dan nu een liveregistratie van het optreden in Parijs waar de band in 2018 optrad.
Hoewel de verheerlijking van de koning centraal staat in de optredens bevat de setlist van de band een overzicht van de laatste vier albums van de band. Let It Burn, Paint Me Red en Smells Like A Freak Show zijn afkomstig van Black Waltz en mogen zeker tot de favorieten van de band gerekend worden. Bij Smells Like A Freak Show is het het inleidende verhaal dat een zekere mate van spanning en geluk oproept, maar is het vooral het wij-gevoel dat tot in elke cel geroerd wordt.
Bloody Angel, Tower en het zeer aanstekelijke Hail The Apocalypse komen van de gelijknamige uitsmijter. En Hail The Apocalypse is dan ook een kers op de taart want het grooved, het swingt en rockt aan alle kanten.
Van Feathers & Flesh, dat toch een bijzonder album is  in de discografie van de band, speelt Avatar For The Swarm en The Eagle Has Landed. Bijzonder omdat dit conceptalbum lichtelijk buiten de grenzen van het Avatargeluid lijkt te liggen.
Centraal in de show staat echter het laatste album. Met een intro, dat voor deze gelegenheid natuurlijk in het Frans is uitgevoerd, wordt iedereen geacht een paar momenten stil te zijn voor de koning om vervolgens met A Statue Of The King los te mogen gaan. En dat geldt ook voor het lekker lang uitgesponnen Avatar Country naar het einde van het optreden toe.
De herinnering aan de shows van Avatar die ik afgelopen jaar heb meegemaakt vervagen geen moment in mijn gedachten en ik ben heel blij met deze audioregistratie van dit optreden. In mijn hoofd kan ik moeiteloos en met veel plezier de beelden oproepen bij hetgeen ik hoor. Wil je deze ervaring ook zo ervaren, dan kun je de band dit jaar zeker nog op Dynamo Metalfest en Alcatraz Metalfest op gaan zoeken.
Je zult er geen spijt van krijgen want deze band staat pas aan de vooravond van een glansrijke carrière. Ik ben al een trotse inwoner van Avatar Country en je bent welkom om aan te sluiten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00