Home » Axel Rudi Pell – Live On Fire Circle Of The Oath Tour 2012 2CD/2DVD

Axel Rudi Pell – Live On Fire Circle Of The Oath Tour 2012 2CD/2DVD

door Maurice van der Zalm
165 views 3 minuten leestijd

cover axel rudi pell live on fireVorig jaar rond dezelfde tijd verscheen Circle Of The Oath van oudgediende Axel Rudi Pell en zijn band. Een prachtig exemplaar waarin de band laat horen nog altijd muziek van niveau te maken. Naar aanleiding van dit product gaf Axel Rudi Pell een aantal concerten waarvan het concert in Cologne op cd en dvd is gezet. Daarbij is het optreden op het Rock Of Ages festival van 28 juni 2012 nog toegevoegd op disc 2 van de dvd.
Eerst even naar het concert in Cologne van 18 oktober 2012 dat eveneens op de cd integraal te vinden is. Het betreft de Circle Of The Oathtour en diverse nummers van deze laatste cd passeren dan ook de revue. Zo vinden we The Guillotine Suite, Ghost In The Black, Before I Die en Circle Of The Oath. Daarnaast mogen een aantal klassiekers natuurlijk niet ontbreken in het geheel. Zeker bij een optreden op een festival geeft dat een goed overzicht van de geschiedenis van de band. Veel van deze nummers zijn verwerkt in een soort van medleygeheel waarbij (onder andere Casbah (1994) en Carousel (1998)) ook Whole Lotta Love (Led Zeppelin) en Mistreated (Rainbow) zijn verwerkt. Het ligt een beetje in de lijn van verwachting omdat Axel Rudi Pell op eerdere cd’s regelmatig enige klassiekers wil coveren. Axel Rudi Pell heeft dit echter absoluut niet nodig, maar het klinkt leuk en de stem van Johnny Gioeli lijkt geen moeite te hebben met deze kunststukjes. Ook live weet deze zanger te overtuigen met zijn krachtige stem. Daarnaast vinden we natuurlijk ook wel wat op zichzelf staande Axel-klassiekers zoals Oceans Of Time (1998), Fool fool (1996), Strong As A Rock (2004) en Rock The Nation (2006).Opvallend bij beide optredens is sowieso het geluid. Behalve dat de band gewoon een retestrakke set neerzet, is het geluid ook bijzonder goed van niveau. Een geluid dat neergezet wordt door een go ed ingespeelde band waarbij alle leden de verdiende credits in ontvangst mogen nemen. Zelf vind ik de beeldregistratie van Rock Of Ages nog beter dan de registratie van het optreden in Cologne. Maar omdat het een festival betreft zijn er wel een aantal nummers afgevallen. In de hele setlist mis ik wel het nummer Hold On To Your Dreams van de laatste cd een beetje, maar dat mag de pret niet drukken. De ouderwetse drum- en keyboardsolo zijn gelukkig wel van de partij, waarin respectievelijk Mike Terrana en Ferdy Doernberg hun kunsten mogen vertonen. Hoewel de vorige liveregistratie van de band in 2010 nog op cd is gezet, is Live On Fire een goede registratie van een goed concert dat je in Nederland wellicht gemist hebt. Disc twee van de dvd geeft tenslotte nog iets extra’s. Een interview met Axel Rudi Pell, de ‘homestory’ van Axel Rudi Pell en de videoclip van Hallelujah.
Aangezien de band het jaar 2013 niet meer op het podium te zien zal zijn, is (zijn) juist deze concertregistratie(s) een prachtig alternatief voor fans van de band en voor hardrockfans in het algemeen. Gewoon genieten van beeld en geluid van deze geroutineerde band met Axel Rudi Pell als belangrijke man, maar zeker niet de meest opvallende. Axel Rudi Pell laat zien dat het een band is en dat ze voorlopig nog niet uitgespeeld zijn.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00