Home » Beauty In Chaos – Out Of Chaos Comes…

Beauty In Chaos – Out Of Chaos Comes…

door Edwin Knip
212 views 2 minuten leestijd

Deze superband uit Los Angeles komt met een tweede album in 2020, een album met remixen van het eerder dit jaar verschenen The Storm Before The Calm.
Zoals eerder al het debuut album gevolgd werd door een tweede album met uitsluitend remixen en andere versies van dat debuut, kiest Michael Ciravolo voor dit album voor hetzelfde concept. De nummers van het eerder dit jaar verschenen The Storm Before The Calm worden in een afwijkende vorm op het nieuwe album Out Of Chaos Comes… ten gehore gebracht. Zo horen we op dit album een versie van het nummer The Delicate Balance Of All Things gezongen door Wayne Hussey (The Mission), maar ook een versie die gezongen wordt door Cinthy Hussey, zijn vrouw. Een leuk weetje: zij heeft ook het hoesontwerp gemaakt voor dit album.
Roger O’Donnell (The Cure) zorgt voor een geweldige nieuwe versie van het nummer Stranger waar hij uiteindelijk alleen de vocalen van Kat Leon gebruikt en de rest zelf indeelt. Van het nummer The Outside komen een aantal mixen voorbij, de Phunkstar Mix is daarvan een regelrechte dance hit. De opzwepende melodie in combinatie met de vocalen van Ashton Nyte geven het nummer een hele andere invalshoek.
Het nieuwe album komt uit als een vinyl album met acht nummers en als een cd met veertien nummers. Bij beide formaten wordt een digitale download meegeleverd met een totaal van 27 nummers. Dat lijkt veel, maar door de samenwerking met verschillende artiesten is het weer een ongekend muzikaal feestje. Er staat een prachtige akoestische versie van The Outside op, gezongen door Ashton Nyte en Johnny Indovina (Human Drama) doet een akoestische versie van Memory Of Love.
Ook voor dit album wist Ciravolo een aantal vrienden met grote namen te strikken. Zo horen we gitaarpartijen van onder andere Simon Hinkler (The Mission), Richard Fortus (Guns N’Roses), Mark Gemini Thwaite (The Mission, Gary Numan) en Nick Johnston. De uitsluitend positieve ervaringen van het creatieve proces en het daaropvolgende resultaat van Beauty Re-Envisioned bracht Ciravolo op het spoor van dit tweede remix album. En wederom bewijst hij zijn gelijk. Ondanks het feit dat sommige nummers meer dan één keer op de tracklist staan, is dit geen album van herhalingen. Het is een geweldig album geworden en verdient zeker een serieuze luisterbeurt door de muziekliefhebber.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00