Home » Benesser – Purpose & Cause

Benesser – Purpose & Cause

door Edwin Knip
137 views 2 minuten leestijd

Benesser_purpose_and_cause_coverEen mix van stevige gitaar riffs, kwetsbare teksten en een hier en daar een breekbare stem. Het tweede album van de band Benesser, wiens eerste album in 2013 alom bejubeld werd is een feit.
En dan wacht de altijd zo moeilijke opvolger. Benesser slaagt zonder problemen voor deze test. Het album Purpose & Cause tovert in vijftig minuten tien juweeltjes tevoorschijn. Drummer David Olsson is verantwoordelijk voor de teksten, die goed in elkaar zitten. Af en toe komt de band kwetsbaar naar voren, emotionele teksten met bijpassende muziek. Vol overtuiging vinden deze nummers hun plek tussen het wat stevigere materiaal. Het gitaarwerk van Henric Hermansson is ongekend goed en drukt zeker zijn stempel op de muzikale omlijsting. Het album begint stevig met Naked We Die en het titelnummer Purpose & Cause. Hierna wordt het wat intiemer met Something In A Way, een rustig en fragiel nummer. Dit is een nummer om achterover te gaan zitten en alleen maar te luisteren. Na Waterfalls volgt Who Am I, een nummer dat lekker funky opent met een lekkere gitaarpartij. Patience gooit het tempo hier en daar iets hoger, maar het tempo blijft lager dan in de eerste twee nummers. Turn It Right leunt wat meer op de drumpartijen, ondersteund door de gitaar van Hermansson. Shawsbank tenslotte sluit dit mooie album af, ook hier enkele tempoveranderingen tijdens het nummer.
Het geheel blijft melodieus, dit is zeker een album om meerdere keren te draaien. Zoals eerder gezegd, de lat lag hoog voor dit tweede album, maar de band bewijst haar bestaansrecht met deze nieuwe geluidsdrager.  Zanger/bassist Robert Olsson zei in een interview dat hij een meesterstuk wilde afleveren, en dat is precies wat er gebeurd is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00