Home » Haunted By Destiny – Aria For An Angel

Haunted By Destiny – Aria For An Angel

door Edwin Knip
141 views 2 minuten leestijd

HauntedByDestiny_coverEr is maar één ding groter dan de ambitie en de vastberadenheid van de band, en dat is muziek. Aldus lezen we in de biografie die het debuut album vergezeld.
Na de debuut EP Aria, eind 2014, ziet nu het debuut album het levenslicht. Deze Zweedse band werd opgericht door drummer Christian Gardefuhr en gitarist Johan Soderhielmhas, toen zij het tijd vonden om hun creaties aan de wereld kenbaar te maken. Zangeres Evelina Eliasson werd aangetrokken om de vocalen te verzorgen. De combinatie van haar instelling, energie en pop-achtige zang, zorgde voor de perfecte klik in het plaatje. De band werd compleet met de komst van bassist Marcus K Johansson en gitarist Simon Weston. Vijf man sterk dook de band de studio in om de eerste vier nummers voor het debuutschijfje op te nemen. Deze vier nummers komen uiteindelijk ook op het debuutalbum terug. Het album opent met het sterke Healthy Girl, gevolgd door Turning Pages. Stevig gitaar akkoorden vormen een sterke mix met de poppy vocalen van Eliasson. Freekshow is één van de vier nummers van de debuut EP, en kent een refrein dat meteen blijft hangen. Iedereen heeft zijn of haar vijftien minuten of fame. The Road Album opent met een rustig piano intro waarna het tempo omhoog gaat. De gitaren gaan feller en harder, de zang wordt bijna ondergeschikt aan de muziek. Maar Eliasson bewijst dat ze in al dat geweld overeind blijft staan.
De cd duurt slechts 42 minuten, waar de band in twaalf nummers laat horen wat het in zijn mars heeft. Acht nieuwe titels en vier reeds eerder uitgebrachte nummers vormen samen het visitekaartje van deze Zweedse band. Ondertussen heeft de band live ook een grote stap gezet, mede door de energieke shows heeft de band al flink wat goodwill gekweekt bij het publiek. En zoals de band zelf zegt, het is nu tijd voor de rest van de wereld om kennis te maken met Haunted By Destiny.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00