Home » Fit For An Autopsy – Absolute Hope Absolute Hell

Fit For An Autopsy – Absolute Hope Absolute Hell

door Maurice van der Zalm
167 views 3 minuten leestijd

FitForAnAutopsy_AHAHMet zanger Nate Johnson groeide de band en wisten ze twee studioalbums uit te brengen. Helaas bleken Nate en Fit For An Autopsy niet langer verder te kunnen. Nieuwe zanger/grunter Joe Badolato heeft nu de eer om het stokje over te nemen. Op het nieuwe en derde album Absolute Hope Absolute Hell mag hij laten zien of hem dat lukt.
Wat mij betreft is hij ruimschoots geslaagd ! Zijn uiterst krachtige stemgeluid past heel goed in de agressieve deathcore/-deathmetalsetting van de band. En dat zegt wel wat, want de elf nieuwe nummers op het album, dat door gitarist Will Putney is geproduceerd, zijn zoals gezegd behoorlijk agressief, krachtig van aard. De deathmetalinvloeden zijn goed hoorbaar in Saltwound  en absolute favoriet False Positive. In False Positive weet Fit For An Autopsy de deathmetal naadloos samen te smelten met andere muzikale invloeden. Het resulteert in een nummer dat retestrak en ontzettend snel is maar waarin de (melodische) groove eveneens aanwezig is. Dit samenspel, deze samensmelting zorgt voor een adrenalineverhogend nummer dat menig hoogtepunt kent en uiterst ophitsend is. Het gitaargeluid dat geproduceerd wordt door Will Putney, Pat Sheridan en Tim Howley is zo divers en zo tegendraads aanwezig dat het neurologisch tot de nodige verbazing zorgt. Op het hele album weet het gitaartrio met hun instrument saillante details te plaatsen in de composities wat het algehele geluid ten goede komt en je bij iedere luisterbeurt nieuwe dingen laat horen. De agressiviteit is trouwens uiterst secuur geplaatst. Muzikaal vertaalt de band de dualiteit in de maatschappij waar ze zich zo druk om maken. Ze gaan ervan uit dat we tegenwoordig goed in staat zijn om geweldige dingen te doen en oplossingen te bedenken voor problemen maar dat we dat met z’n allen niet doen. Omwille van passiviteit, politiek en/of geld. De titel van het album en het eerste nummer geven dat tekstueel het beste weer. Wat naast deze alles ontziende muziekwals opvalt zijn de grooves die onder meer Absolute Hope Absolute Hell, Murder In The First, Storm Drains en Hollow Shell sieren. Uiterst doeltreffend en aantrekkelijk om te horen. Extremen worden opgezocht in Wither (extreem in heftigheid, stijl en tempowisselingen) en Out To Sea (langzaam en zwaar) terwijl een groter publiek gezocht wordt in het makkelijker in het gehoor liggende Ghosts In The River (volgens Pat Sheridan een uiterst verdrietig nummer) en afsluiter Swing The Axe.
Absolute Hope Absolute Hell is een uiterst ‘straf’ album dat zich beter laat kennen na een aantal keer. Nagenoeg alle nummers op het album doen emotioneel iets me je en ontluiken een vorm van energie in je lijf. Zanger Joe Badolato is zeker een meerwaarde voor het geluid van de band en de drie gitaren zorgen binnen alle heftigheid voor prachtige uitstapjes. Dit zou voer kunnen zijn voor menige concertzaal of festival: Absolute Hope Absolute Hell Absolute Graspop 2016 !
[youtube id=”b9ZIesvuAjw” align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=b9ZIesvuAjw”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00