BEUK – Woord Voor Woord

Het Belgische hardrocktrio BEUK brengt eind dit jaar een nieuwe EP uit en op de vooravond van Alcatraz Open Air, het festival dat ze zowaar mochten openen, lanceerden ze daarvan al een eerste single. Woord Voor Woord is een uppercut van jewelste, misschien wel hun beste single tot dusver, en ze hebben nochtans al een paar knappe singles uit.
Band en producer Ace Zec (Cobra The Impaler, Customs, King Hiss, …) hebben hard hun best gedaan om de wall of sound van Beuker, het vorige album van BEUK, naar de kroon te steken. Beuker werd opgenomen met de beroemde producer Romesh Dodangoda (Motörhead, Bring Me The Horizon, Bleed From Within, Monuments, Sylosis, ..). Dat zijn grote schoenen om te vullen, maar Ace Zec gaat vlot over de lat. Wat ook helpt: vroeger kleefden de Nederlandstalige lyrics soms wat aan het papier (schrijftaal in plaats van spreektaal). Dat euvel heeft deze Woord Voor Woord alvast niet.
Misschien voor het eerst hoor je hier een band met het mes tussen de tanden. Een donderende drum-intro, vlijmscherpe gitaren en een ‘giftige’ tekst over roddelen. Het brave van Strak Plan en Beuker lijkt hiermee definitief afgescheud en ingeruild voor adjectieven als ‘gemeen’ en ‘smerig’. En dat jasje past deze Belgen misschien nog het beste.

Related posts

Decision – Chaos in a Can

Barrel Smoke – Undead Prostitutes

We Hate You Please Die – Stronger Than Ever