Home » Black Bone – Blessing In Disguise

Black Bone – Blessing In Disguise

door Maurice van der Zalm
82 views 2 minuten leestijd

cover black bone blessing in disguiseIk leer Black Bone kennen als voorprogramma van Mustasch in mei 2014. Dit veelbelovende trio heeft sindsdien aardig aan de weg getimmerd en een deal met Steamhammer/SPV weten binnen te halen. Deze ‘belofte’ van Eindhoven krijgt zo de kans om ook internationaal wat potten te gaan breken en een stapje verder te komen. Wat meteen opvalt is de jeugdige gretigheid die sindsdien in de band is blijven hangen. Toch merk je in de composities dat met het verstrijken van de jaren de drie heren wat ouder zijn geworden met in de ‘slipstream’ ook muziek die wat meer volwassen klinkt.
In de eerste single van het album Blessing In Disguise wordt dat meteen duidelijk. Nothing But History ragt en rockt. Het rauwe gitaargeluid van Steef van den Bogaard past uitstekend bij de zangpartijen en geeft het nummer Loaded – Weighted  een smal punkrandje. Dat energieke en heftige lijkt ook aan de basis te liggen van You Gotta Nerve. Ook hier een nadrukkelijk gitaargeluid dat door het nummer heen ragt. Het is echter niet alleen maar recht-toe-recht-aanrock dat de klok slaat. Juist het zware karakter in Suicide (Ain’t No Way Out) en Ashereah zorgen voor een fikse portie tegenwicht. Helaas mist laatstgenoemd nummer wat variatie. Het nummer wordt wat eentonig. Datzelfde overkomt me bij Enemy en Wasted Years. Wasted Years heeft een sterke start en een goede groove. Het blijft echter hangen in eenzelfde patroon en mist een climax. Ook afwijkend is het rustige Wrong en de onvervalste rocker Never Too Loud dat sterk doet denken aan Guns ‘r Roses in de hoogtijdagen.
Black Bone is gegroeid en heeft de gretige jeugdigheid in de muziek weten te behouden. Dat ze dit niet een heel album weten vol te houden, is ze vergeven. Over het algemeen is deze stap in de carrière een belangrijke en weet Black Bone mij nog wel nieuwsgierig te maken naar de vervolgstappen in de toekomst. Op 18 september komt het album uit en is er een releaseshow in de Effenaar in thuisbasis Eindhoven. Zeker toch de moeite waard om naar Black Bone te gaan luisteren.
[youtube id=”1O7gCKW4sUU” align=”left” mode=”normal” autoplay=”no” aspect_ratio=”4:3″ parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=1O7gCKW4sUU”]

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00