Home » Blade Crusher – Death, Revenge, War     

Blade Crusher – Death, Revenge, War     

door Cor Schilstra
500 views 2 minuten leestijd

Het Friese Blade Crusher heeft een viertal nummers op een (beperkte, 300 stuks tellende oplage) single uitgebracht. Deze band maakt een mix van thrash en black metal met hardcore invloeden op een indrukwekkend hoog technisch niveau voor zo’n regionale band, die je zomaar op een lokaal festival kan tegenkomen. Mocht je de naam tegenkomen op een affiche; zeker een kijkje nemen!

Op de debuut EP Tempest presenteerde de band al een goed ontvangen mix van thrash en hardcore, maar op deze nieuwste 4 track 7” single hebben de mannen hun koers licht gewijzigd naar voornamelijk blackened  thrash, naar eigen zeggen. Enkele genoemde associaties zijn Exodus en Slayer (!), dus de band heeft de lat hoog gelegd.

Dit is niet echt iets dat ik veel draai in de huiskamer, maar vaak is dit op die eerder genoemde festivals toch indrukwekkend om te bezoeken. Als ik de band live kan beleven of ze in ieder geval er bij zie, kan dit me toch veel meer doen. Enig live materiaal op YouTube (live studio sessie Noardewyn) kan dus ondersteunend zijn voor een kort verhaaltje. Knap hoe deze gitaristen elkaar aanvullen qua melodieën en technische hoogstandjes op topsnelheid. Erg strak en creatief drumwerk en geen plectrum bassist, maar met de vingertjes op die snelheid; mooi werk! Ook de brulboei van dienst is goed berekend op zijn taak, dus in kwalitatief opzicht mogen we denk ik spreken van een veelbelovende band.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00