Home » Blind Sight – March Of The Clowns

Blind Sight – March Of The Clowns

door Maurice van der Zalm
203 views 3 minuten leestijd

2015 startte voor mij met een geweldig album van het Nederlandse From Earth die meteen het vuurwerk nog even door liet knallen in het nieuwe jaar. Deze band kwam onder meer voort uit de band Blind Sight. Acht jaar nadat de band zichzelf min of meer ontbond, kruisen sommige paden zich toch weer, kruipt bloed weer waar het niet gaan kan en is Blind Sight na acht jaar afwezigheid weer een feit. Met March Of The Clowns slaat Blind Sight weer keihard terug.
Het vervolg op Tenderstrike Salvation telt tien composities waarbij het niet verwonderlijk is dat de band eerder al het podium mocht delen met bands als Machine Head, Slayer en Trivium. Vooral de laatste band lijkt, gezien het geluid op March Of The Clowns, niet verwonderlijk. De combi van ijzersterke strakke riffs die gecomplementeerd worden door From Earth-drummer Matthieu Boer, en fraaie melodieuze stukken zorgt voor strakke composities die regelmatig de thrashy-invloeden in zich hebben. Een mooi voorbeeld hiervoor vinden we in Taste Of Blood, maar ook Pain Of The Lost, het uptempo Anti-Human en Empathy Astray vallen binnen dit plaatje. Het gitaargeluid is op diverse aspecten bepalend en nadrukkelijk aanwezig en de heftige zanglijn in Pain Of The Lost is apart en doeltreffend. In Empathy Astray is de thrashsaus wat meer nadrukkelijk aanwezig, maar zorgt de aanstekelijke melodie voor een aansprekend geheel waarin de rustige solo’s goed floreren, waarbij ook invloeden van Killswitch Engage aanwezig zijn. Hoewel sommigen ook Slipknot, Alice In Chains of Amorphis zouden kunnen herkennen in de losse composities.
Los van deze invloeden is March Of The Clowns vooral een album waarop Blind Sight het eigen geluid goed en vooral consistent neerzet. Een geluid dat opzwepend is, zoals in het titelnummer, maar tevens aansprekende melodieuze aspecten in zich herbergt en de luisteraar vooral vol raakt.
Het drumwerk van Matthieu Boer is al eerder genoemd en geroemd. Dat hij ‘slechts’ onderdeel is van een groter geheel, moge duidelijk zijn, maar hij overtuigt wel. The Cross We Bare wordt, samen met een sterk basgeluid, gedragen door zijn opzwepende ritmes waardoor de ‘drie’ gitaristen Auke Visser, Tommie Bonajo en Dave van Loon, hun eigen ding met verve mogen uitvoeren en de zangpartijen van Geert Kroes er mogen zijn. Zeker ook in The Watchers waar het venijn met strakke riffs mooi in de staart zit. Of het uiterst heftige One Man Stand waar een combi van lijzige zang, rapelementen en strakke rock wordt vermengd tot een muzikaal solide kunstwerkje. En daar zit ‘m nu dan ook net de kneep bij Blind Sight. De composities op March Of The Clowns zijn opzwepend, adrenalineverhogend en vooral prettig veelzijdig en strak neergezet. Echte favorieten zijn niet te noemen, want iedere compositie heeft op zijn eigen manier iets waardoor het aanspreekt. Maar vooral de mix van kracht, melodie en gevoel zorgen ervoor dat March Of The Clowns niet alleen een geweldige terugkeer is van deze Nederlandse metalband, maar een keihard sterk product is binnen metalland waar menigeen tegenop kan kijken.
Geert Kroes (lead vocals/bass), Auke Visser (guitar/vocals), Matthieu Boer (drums), Tommie Bonajo (guitar/producer), Dave van Loon (guitar/vocals)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00