Home » Blue Öyster Cult – 50th Anniversary Live – First Night

Blue Öyster Cult – 50th Anniversary Live – First Night

door Xander Pas
689 views 3 minuten leestijd

Blue Öyster Cult’s Some Enchanted Evening behoort tot de beste en wellicht meest invloedrijke live albums ooit. Ondanks dat ik de band helaas nog niet live heb gezien, maken de live albums die ze de afgelopen jaren hebben uitgebracht me altijd enthousiast. In 2020 kwam het live album ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van de band uit. Dit werd al snel een persoonlijke favoriet, mede door het feit dat het volledige eerste Blue Öyster Cult album werd gespeeld.

Dat is met dit 50th anniversary album niet anders. Echter is dit een iets uitgebreidere versie van het 45th anniversary album. Naast de welbekende hits (Don’t Fear) The Reaper en Godzilla, zijn er 9 extra nummers, waaronder wat “nieuwe” nummers. Een deel van deze nummers had ik nog niet in een live uitvoering gehoord. 51 jaar na het uitkomen van hun debuut, is de band nog altijd relevant en dat bewijzen ze hier. Nog altijd klinken de vocalen van Buck Dharma erg goed en weet de band interessante nieuwe muziek uit te brengen.

Deze opname bevat de eerste show in een reeks van drie concerten in de Sonny Hall in New York. Wederom een goed klinkende opname die op een goede sereo instalatie de indruk geeft dat de band bij je in de woonkamer staat. Live uitvoeringen van het debuut ken ik inmiddels wel, toch vervelen deze nooit. Eerlijk is eerlijk, als de recentere nummers niet bevielen zou ik adviseren de 45th anniversary plaat aan te schaffen in plaats van deze. Dat optreden en de energie is net iets beter en overtuigender. Toch is dit voor de Blue Öyster Cult fans die alles al hebben (gehoord) een hele mooie toevoeging.

Wat mij vooral aanspreekt is de toevoeging van nummers als Harvest Moon en Tainted Blood, twee recentere nummers, al stamt Harvest Moon uit de jaren 90. Mirrors is een van mijn favoriete platen van de band en wordt goed vertegenwoordigd op deze live opname. Erg mooi om deze nummers met de huidige line-up te herontdekken. Veel van deze Blue Öyster Cult live albums, waarvan er de laatste jaren veel verschenen zijn, zijn iets om van te smullen voor de fans. Nieuwe studio werk hoop ik ook nog te werken, tot die tijd zijn dit mooie releases om van te smullen.

Wederom een mooi live album, wellicht minder geschikt voor het grote publiek, wel iets wat echt voor de fans is. Ik hoop de andere 2 shows in dit drietal concerten ook nog te mogen horen aangezien ze de eerste drie studio albums tijdens die drie shows hebben live gespeeld. Een mooie manier om het vijftig jarig bestaan van drie ontzettend goede rock albums te vieren. Aangezien het eerste album enkele jaren geleden al als live album is uitgebracht, zou het logischer zijn shows 2 en 3 uit te brengen, al vermoed ik dat die er ook nog gaan komen. Tot die tijd staat dit album nagenoeg dagelijks op, een mooie live regestratie van een band die nog altijd niet teleur stelt.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00