Home » Bokassa – All Out Of Dreams

Bokassa – All Out Of Dreams

door Jordy Weustenraad
260 views 2 minuten leestijd

Ondanks dat het Noorse Bokassa afscheid heeft genomen van bassist Bård Linga, komt er toch het vierde album genaamd All Out Of Dreams aan. De eerdere werken van de band hebben aanzienlijke lof ontvangen, resulterend in prestigieuze optredens, waaronder een tourplekje naast Metallica. Het is dus evident dat we hier te maken hebben met uiterst getalenteerde muzikanten. Bokassa’s muzikale focus ligt voornamelijk op het Stoner genre, maar maakt ook uitstapjes naar Hardcore.

Dit album is opnieuw doordrenkt met rauwe riffs, waarbij de vocalen van Jørn Kaarstad trouw blijven aan het bekende ruwe karakter. Het headbang-gehalte blijft constant hoog, terwijl de schone vocalen een verfrissende afwisseling bieden. De gastbijdrage van Lou Koller op Garden Of Heathen geeft een extra punkdimensie en zorgt voor een aanstekelijk geheel.

Bokassa toont ook een breed scala aan stijlen in een kort tijdsbestek. Nummers als Straight Edgelord zijn van een hardere aard, terwijl de titeltrack All Out Of Dreams meer binnen de lijnen van Stoner Rock weet te kleuren. Bradford Death Squadron, met de bijdrage van Aaron Beam van Red Fang, overtuigt met zijn melodische instrumentatie en veelzijdige zang. Let Storm The Capital bereikt zowel muzikaal als tekstueel een hoog punkniveau en is het meest zingbare nummer op deze plaat, terwijl Everyone Fails In The End qua songlengte hetzelfde niveau met zich meebrengt. Met het snelle No More Good Days komt de band nog even energiek voor de dag, waarna het album wordt afgesloten met Crush (All Heretics).

Bokassa bewijst dat Hardcore en Stoner uitstekend samengaan door binnen een half uur tien uitstekende nummers te leveren. Deze Noorse band is moeiteloos in staat om menig luisteraar te laten meedeinen op hun nieuwe toevoeging aan het muzikale repertoire.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00