Home » Bone of Elk – A Whisper Out Of Range

Bone of Elk – A Whisper Out Of Range

door Filip van der Linden
1,3K views 2 minuten leestijd

Bone of Elk is een nieuwe Nederlands-Belgische metalcoreband die is ontstaan uit de assen van Conspiracy Of Seven. Die Nederlandse  band bestond van 2012 tot 2018 en bracht twee EP’s uit. De twee vocalisten van Conspiracy Of Seven zijn in Bone of Elk vervangen door de Vlaamse Delphine en dan kwam ook nog Vlaming Lenny de gelederen versterken. Bone of Elk bracht net voor de jaarwisseling de debuutsingle My Fair of Darkness uit en die was de voorloper van de EP A Whisper Out Of Range die zopas beschikaar werd op onder meer Spotify.

De EP opent met het al gekende My Fair Of Darkness en daarna komt titeltrack A Whisper Out Of Range. Dit is moderne melodic metalcore met diepe grunts naast de screams en howls van Delphine. Agressief in de gitaren, opruiend, brutaal, … Absent Voices is een tussenstukje met vooral piano en – voor wie de songtitel onthouden heeft – afwezige vocalen. Run For The Sun heeft een lange intro vooraleer het brutale beuken vrijgeleide krijgt. Is het nu melodic death of metalcore? Het is wat van beide. De vocalen zou ik eerder in het deathmetal-kamp zetten, net als de tempowisselingen, terwijl de riffs beide subgenres omarmen. Enkele gitaarsolo’s in Run For The Sun schurken tegen nog andere genres aan.

Op Stories Left Untold krijgt de intro-riff het gezelschap van militante drums. Op deze track opnieuw veel energie en agressiviteit. Deze band klinkt misschien niet in elke noot superorigineel, maar ze brengen hun muziek wel met het mes tussen de tanden.

Samengevat is A Whisper Out Of Range een leuke ontdekking. Benieuwd of ze live net zo sterk voor de dag komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00