Home » Braindogs – Real Live Brains – Celebration Of Tom Waits

Braindogs – Real Live Brains – Celebration Of Tom Waits

door Eric van den Bosch
334 views 2 minuten leestijd

Braindogs – Real Live Brains – Celebration Of Tom Waits coverEr zijn tegenwoordig voor elke band die ooit enig succes had meerdere tributebands. Maar je hebt tributebands en tributebands.
Braindogs is volgens goed tributebandgebruik een variatie op een naam die met de artiest in kwestie te maken heeft, in dit geval Tom Waits’ album Raindogs. De band, samengesteld voor een avond ter gelegenheid van de zeventigste verjaardag van Tom Waits, bestaat uit heren die elk al gevestigde muzikanten zijn: op zang en gitaar zowel de Britse bluesbard Ian Siegal, de Nederlander Mischa den Haring van T-99 als de Oostenrijker Ripoff Raskolinkov, en verder vier Hongaren: uit de band van Raskolnikov ook nog bassist Laca Varga en drummer/zanger/gitarist Frenk, en tot slot Livius Varga op zang en percussie en Scabolz Nagy op toetsen. De leadzang wisselt steeds. Een internationaal gezelschap dat op één avond in maart van dit jaar in Boedapest een optreden gaf waar dit album Real Live Brains – Celebration Of Tom Waits het resultaat van is.
Bijna alle tracks dateren uit de jaren tachtig en negentig. Logischerwijs voor zo’n avond is er vooral gekozen voor bekendere tracks, onder andere Heartattack And Vine, Goin’ Out West en Jockey Full Of Bourbon. Dat is ook helemaal niet erg, want de heren doen er genoeg mee om ze interessant te maken zonder de tegendraadse muzikaliteit van Waits te vernachelen. Integendeel, ze weten de sfeer die Waits altijd weet te scheppen prima te vangen en slagen er bijvoorbeeld bij Jockey Full Of Bourbon in latinklanken toe te voegen en die specifieke Waitskwaliteit daarbij te bewaren. Deze mannen ademen het materiaal, en dat is iets heel anders dan het naspelen als de eerste de beste coverband.
Strikt gesproken is Braindogs een tributeband. Maar ze slagen er wel in daar een eretitel van te maken. Real Live Brains is inderdaad een feestje. Voor Tom Waits-fans en alle andere rootsliefhebbers.

Braindogs op Facebook (in het Hongaars…)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00