Home » Bruce – My Latest Popstar Crush

Bruce – My Latest Popstar Crush

door Filip van der Linden
120 views 2 minuten leestijd

bruceBruce uit België heeft zopas een nieuw album uitgebracht: My Latest Popstar Crush, de opvolger van The Vaticano Trail uit 1997.
 
Bruce speelt garage/punkrock en heeft een vrij unieke sound die in niets te vergelijken valt met die van de vele skate- en streetpunkbands die er momenteel in België zijn. De band zocht inspiratie bij Australische punkbands als Celibate Rifles, Cosmic Psychos, The New Christs, Eastern Dark en Radio Birdman. Zelf willen we daar nog de Ramones, The Kids, The Spanks en de Dead Kennedys aan toevoegen. En doe daar vooral nog, dankzij het Cockney-accent van zanger/gitarist Wim, The Adverts, Stiff Little Fingers en The Damned bij want op dit album komt Bruce dicht in de buurt van de Britse punk uit de begindagen: snel, scherp, met tonnen energie en kort. Dat laatste mag u letterlijk nemen. Zes van de acht nummers op My Latest Popstar Crush halen de grens van de twee minuten niet.
 
Titeltrack en single My Latest Popstar Crush is daarop geen uitzondering, maar heeft veruit de langste tekst van het hele album. Het is misschien de meest toegankelijke song van Bruce. De andere worden nog sneller gespeeld, laten nog minder plaats voor tekst of solo’s en bulken van de energie. De uitblinker in dat recept is Pass Pa.
 
Je kan Bruce op 4 december zelf gaan checken in café De Ouwehoer in Rotterdam.
 
https://www.youtube.com/watch?v=J44J1gRLi_I
 
https://soundcloud.com/brucepunk/sets/my-latest-popstar-crush
 
http://brucepunk.bandcamp.com/album/my-latest-popstar-crush
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00