Home » Callidice – Scarlet

Callidice – Scarlet

door Filip van der Linden
144 views 1 minuten leestijd

callidiceDe Finse metalband Callidice heeft met Scarlet een nieuwe EP uitgebracht. Deze tweede EP in het nog maar korte bestaan van de band omvat vijf melodieuze deathmetal-tracks met een ruige grunt en heel wat melancholie.
 
Scarlet opent met Rightful Bullet, een song die roodgloeiend uit de luidsprekers knalt. Denk aan melodieuze death met stevige thrash-invloeden zoals je die soms ook hoort bij Amon Amarth of Arch Enemy. De melancholische toets komt uit de keyboard van Tero Latvala, maar die krijgt maar een heel bescheiden rol in het totaalgeluid. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de snedige en strakke gitaarpartijen van Tatu Latvala en de bij momenten diepe grunt en zelfs enkele schaarse screams van Jarkko Liimatainen. De afwisseling met de cleane backing-vocalen van bassist Samuli Rasmus werkt hier perfect. Drummer Ville Jyrkkä legt voor elk nummer een correcte basis zonder veel uitspattingen. Hetzelfde gaat op voor King Aside, Domicile Of Hatred en titeltrack Scarlet. In deze laatste krijgen de keyboards een iets prominentere plaats in het geluid.
 
Het tempo ligt hoog bij Callidice. Enkel op Beast In Me zakt het tempo een beetje en wordt de energie ingeruild voor een extra portie melancholie.
 
Scarlet is een knappe EP met veel variatie terwijl er toch altijd mooi binnen de lijntjes van de melodieuze deathmetal gekleurd wordt. Benieuwd wat deze Finnen nog meer in petto hebben.
 
https://www.youtube.com/watch?v=lk7E4oswslM
https://www.facebook.com/Callidice/
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00