Home » Wasted 24/7 – Eight Equals Greater Than

Wasted 24/7 – Eight Equals Greater Than

door Filip van der Linden
88 views 1 minuten leestijd

BOOK_CDJB_121x120

BOOK_CDJB_121x120


Wasted 24/7 is een Belgische punkrockband die ook over de landsgrenzen brokken kan maken. De Bruggelingen brachten onlangs in eigen beheer hun tweede album uit: Eight Equals Greater Than.
 
Op het eerste gehoor lijken de songs van deze Belgen een beetje te gepolijst en te poppy voor de doorsnee punkrock-liefhebber, maar na een paar luisterbeurten luister je daar doorheen en kan je deze band al meer naar waarde schatten. Opener The Gift zet Wasted 24/7 meteen in het spoor van Good Riddance, Sum 41, Simple Plan en Good Charlotte. Ook Nothing Left heeft een goede drive, net als The Person That I Want To Be, Wide Awake en vooral Lost And Found en Sinkhole. Als die drive er niet is, zoals in Boys en in het brave 42, verslapt de aandacht. Van de ‘zachtere’ nummers weet vooral het akoestische IOU te overtuigen. Ook Disconnected en Jetlags krijgen een ruime voldoende.
 
Het hoogtepunt van het album is het wel heel korte Liquid Cocaine. Een bom van snoeiharde en opzwepende old-school punkrock die bij optredens gegarandeerd een circle pit oplevert.
 
Eight Equals Greater Than is een puik album met veel variatie. Wasted 24/7 komt een stuk volwassener naar voor dan op het debuut en kan meer gewicht leggen in zijn songs.
 
 
http://youtu.be/3rdeiYXqX7A
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00