Home » Bulletbelt – Warlords

Bulletbelt – Warlords

door Jochem van der Steen
236 views 2 minuten leestijd

Wist je dat er in Nieuw-Zeeland ook metal gemaakt wordt? Getuige dit album van deze band uit Wellington dus wel. Met als belangrijkste wapenfeit dat ze op de Deathgasm (ga zien die film) soundtrack stonden en verantwoordelijk waren voor veel muziek in de film nog niet de meest bekende band. 
De blackened thrash dendert als een vrachttrein door je speakers. Punishment Of God ligt best lekker in het gehoor met het catchy refrein. Hier bespeuren we zelfs een vleugje Metallica. Herodian Kingdom heeft een mooie, licht bombastische dramatische opening en de vocals en tremolo riffs op dit nummer zijn meer black metal dan thrash te noemen. Blade On The Fire heeft een beetje een black ‘n’ roll vibe omlijst met riffs die zich het beste laten omschrijven als black metal gespeeld door Iron Maiden. Boudicia zet je prachtig op het verkeerde been met een heel rustig introotje om daarna de hel los te laten barsten met overweldigende riffs. De andere vijf songs zijn van een gelijksoortige sound en kwaliteit maar de eerder genoemde vier sprongen er voor mij het meeste uit.
De krijsende zang van nieuwe vocalist Paul Roberts zijn iets minder veelzijdig dan wat de riffmeister Josh O’Brien laat horen, maar staan zeker in het teken van de sound van het album. De composities zijn zeker spannend genoeg zonder te ontoegankelijk te worden voor de meeste metalheads. De naam van de band geeft al aan dat dit echt iets is voor de true metalheads met battlejackets en yes, bulletbelts. Mooi bandje om te touren met acts als Midnight of Bütcher want onderscheidend genoeg maar zeker verwant.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00