Home » Caedere – Orbital Cleansing

Caedere – Orbital Cleansing

door Jordy Weustenraad
1,5K views 2 minuten leestijd

Het Nederlandse product Caedere, bestaat al sinds de vorige eeuw, maar met de toevoeging van Marcel achter de microfoon werd het tijd voor een nieuwe EP. Het resultaat draagt de titel Orbital Cleansing, en heeft een bescheiden lengte van zo’n tien minuten, met slechts twee nummers.

Desondanks weet de Nederlandse formatie in deze compacte lengte, een aanzienlijke portie Death Metal door onze gehoorgangen te wurmen. Op Empire Of Fear, horen we naast het traditionele hak- en zaagwerk, ook de nodige melodie. Bovendien weten enkele welkome tempowisselingen onze aandacht vast te grijpen. De samenzang in dit nummer toont niet alleen de vocale kracht van Marcel, maar illustreert tevens dat de band in korte tijd al een hechte eenheid is geworden. Tijdens de titletrack Orbital Cleansing, horen we een lekkere solo die naadloos zijn vervolg vindt in prima Death Metal. De riffs op dit nummer zijn dan ook van hoge kwaliteit en nodigen uit naar meer. Afgesloten wordt met een minuut hoogwaardig vingerwerk. Het is dan ook uiterst zonde dat dit geheel al zo snel aan zijn einde komt.

Caedere weet met deze twee tracks erg goed voor de dag te komen laat ons verlangen naar meer van hun eige Death Metal. Met deze EP leveren ze dan ook een voortreffelijk vervolg af, op de voorloper Eighty Years’ War (Dutch War of Independence). Ik kijk reikhalzend uit naar meer werk van dit gezelschap.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00