Home » Fleddy Melculy ontvangt gouden plaat en komt met nieuwe EP

Fleddy Melculy ontvangt gouden plaat en komt met nieuwe EP

door Maurice van der Zalm
2,4K views 4 minuten leestijd

Goed nieuws uit het kamp van de Belgische metalband Fleddy Melculy: van debuutalbum ‘Helgië’ uit 2016 werd in België onlangs het tienduizendste exemplaar verkocht – een gouden plaat dus. Tijdens een recente uitzending van podcast ‘Zware Klap’ op het Belgische radiostation Studio Brussel werd Fleddy-frontman Jeroen Camerlynck door de presentatoren als verrassing op de hoogte gebracht van dit heugelijke feit, waarna hij een Gouden Award in ontvangst nam. Camerlynck: “Dit is natuurlijk de max! Ik wist wel dat we van ons debuutalbum een flink pak hadden verkocht maar niet dat het er zóveel zouden zijn. Fleddy goes gold dus, wauw! Onze dank gaat uit naar iedereen die aan ‘Helgië’ heeft meegewerkt en vooral aan eenieder die het album in huis haalde. En natuurlijk grote dank aan platenfirma Sony Music die al bijna een decennium in ons gelooft en kei- en keihard voor ons heeft gewerkt, met een gouden plaat als prachtig resultaat.”

NIEUWE 4 TRACK EP ‘KORREL ZOUT’ (OUT NOW)

Méér nieuws uit het Fleddy-kamp! Eerder dit jaar bracht deze Belgische metalsensatie zijn nieuwe (4e) studio-album ‘Antichlist’ uit, die overigens doodleuk op #1 binnenkwam in de Belgische Ultratop album chart. De vijf antichlistenen deinsden er niet voor terug om met de albumtrack ‘Korrel Zout’ een heuse hiphop song uit te brengen waarop frontman Jeroen (zelf groot fan van hiphop) zeer verdienstelijk als rapper te horen is. Jeroen: “Ik ben niet alleen met metal en hardcore opgegroeid maar ook met oldschool hiphop van bijvoorbeeld De La Soul, Beastie Boys (de beste band ter wereld!), NWA en Public Enemy. Dus vonden we het collectief als band tijd om eindelijk eens een oldschool ‘Judgement Night’-achtige song op te nemen: een hiphop song met metal elementen. Dat werd ‘Korrel Zout’ (featuring DMC-wereldkampioen DJ Swordz) en die kwam terecht op ons meest recente album ‘Antichlist’ dat afgelopen maart uitkwam. We hebben daar drie remixen van gemaakt – waaronder een instrumentale versie en een radio-edit – die we nu uitbrengen als mini-EP, inclusief een nieuw geremixte single met bijgaande video die door Monsta werd geregisseerd. ‘Korrel Zout’ is een soort van ‘Ik Ben Kwaad’ part 2, en gaat net als spoken word ‘Behang’ over haat. Om precies te zijn: FUCK haat!”

FLEDDY MELCULY SHOWS 2023
23.09.23: Legends Live XL – Okegem (BE)
30.09.23: Mezz – Breda (NL)
01.10.23: Patronaat – Haarlem (NL)
13.10.23: Fluor – Amersfoort (NL)
21.10.23: Paard – Den Haag (NL)
01.12.23: Cactus club – Brugge (BE)
08.12.23: De Posthoorn – Hamont (BE)
10.12.23: Grenswerk – Venlo (NL)
22.12.23: Bilding sessions – Bilzen (BE)

Alle info en tickets via www.fleddymelculy.com/tour

FLEDDY MELCULY BIO
Na de lancering van de onwaarschijnlijke hit ‘T-shirt van Metallica’ in januari 2016, die als Fleddy’s oerknal fungeert; groeit de band in rap tempo uit tot één van de meest succesvolle metalbands van de Benelux ooit, met vier uitstekend verkochte studio-albums (waarvan er twee op nummer #2 binnen komen in de Belgische albumlijst Ultratop en twee op #1); 250 shows in de Benelux (waaronder in 2017 als support act voor Guns N’ Roses op TW); plus een zegetocht langs grote zomerfestivals zoals Graspop Metal Meeting, Alcatraz, Werchter Classic en Parklife, Pukkelpop, Jera on Air, Groezrock, Paaspop, Rock Zottegem, Crammerock en andere. Fleddy organiseert met regelmaat ook zijn eigen FLEDDYPALOOZA: een festival waarbij de bandleden de programmering voor hun eigen rekening nemen en met opkomende en spraakmakende bands het podium delen.

Fleddy Melculy is een gevestigde waarde geworden in de Benelux, een goed geoliede machine die podium na podium inpalmt met zijn verbluffende Vlaamstalige songteksten en jaloersmakend retestrakke shows die staan als een huis. Op ‘Antichlist’, de meest recente diverse Fleddy-plaat tot nu toe die in maart 2023 werd gereleased, gaat het vijftal een nog bredere muzikale richting uit en grijpt naar een klassieke 90’s sound met een modern kantje. Veertien nummers met impact, zowel live als op plaat.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00