Home » Robby Valentine kondigt nieuw album aan

Robby Valentine kondigt nieuw album aan

door Maurice van der Zalm
2,6K views 3 minuten leestijd

Muzikaal fenomeen Robby Valentine, bekend van de jaren ‘90 hit ‘Over and Over Again’, brengt op 21 oktober zijn nieuwe album ‘Embrace the Unknown’ uit. Dit volledig door Valentine zelf geschreven, ingespeeld, gezongen en opgenomen nieuwe album, is alweer zijn dertiende studio plaat met eigen werk in zijn indrukwekkende carrière. Met ‘Embrace the Unknown’ zet Valentine wederom een album neer waarop zijn veelzijdigheid als artiest naar voren komt. ‘Embrace The Unknown’, dat over enkele maanden ook op vinyl verkrijgbaar zal zijn, zal zeer in de smaak vallen bij liefhebbers van Queen, The Beatles, George Michael en Muse.

GEREDUCEERDE ZICHT
Het maken van zijn nieuwste werk was, door zijn recente tot 2% gereduceerde zicht, een ware uitdaging voor het Multi talent, maar het 10 songs tellende, in muziekstijl variërende Pop/Rock album is wederom een bewijs van zijn muzikale veelzijdigheid en klasse. Valentine begon zo’n 3 jaar geleden met het schrijven en opnemen van dit nieuwe album, in de tijd dat de Coronapandemie ieders leven beheerste, en voor hemzelf zijn wereld totaal was ingestort door zijn zichtverlies. Het titelnummer ,,Embrace the Unknown’’ gaat over dat verlies en de strijd die het met zich meebrengt om dat lot te accepteren. Volgens Valentine is het de mooiste rock-ballad die hij ooit heeft gemaakt. Het is tevens de afsluiter van een prachtig werkstuk van een uniek artiest die in een betere wereld wel de nationale en internationale erkenning zou krijgen die hij verdient.

Vanaf 21 oktober 2023 zal ‘Embrace The Unknown’ te verkrijgen zijn en dat wordt groots gevierd in ‘Poppodium Boerderij’ in Zoetermeer[NL]. Hij wordt vergezeld door zijn band met Paul Coenradie op gitaar, Luuk van Gerven op de basgitaar, drummer Mark Robben en Ravenna Moscoso, Inge Rijnja en Maria Catharina als achtergrondzang. Voor laatstgenoemde zijn ook enkele lead-partijen gereserveerd. Ook zal zanger Stan Verbraak, bekend van Hellöise, zijn opwachting maken. Behalve het uitbrengen van het nieuwste album zal het concert extra uniek worden doordat het nog nooit eerder live uitgevoerde ,,Valentine’s Overture’’ gespeeld zal gaan worden. Dit epische, ruim 10 minuten durende muziekstuk werd na het overlijden van Freddie Mercury als eerbetoon op de Nederlandse nationale radio gedraaid en mede daardoor een favoriet bij de Queen aanhang. Het zorgde er tevens voor dat Brian May hem vroeg support act te zijn voor zijn tour.

‘Embrace the Unknown’ is nu te bestellen via www.robbyvalentine.nl. Bij een pre-order ontvang je het album twee weken voor de release show

TRACKLIST ‘EMBRACE THE UNKNOWN’

  1. Break the Chain
  2. Don’t Give Up on a Miracle
  3. Never Fall in Line
  4. Life is a Lesson
  5. My Friend (in the End)
  6. Roll Up Your Sleeves
  7. Show The Way
  8. Shadowland
  9. Take Me to the Light
  10. Embrace the Unknown

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00