Home » Cardiant – Mirrors

Cardiant – Mirrors

door Edwin Knip
148 views 1 minuten leestijd

Melodische hardrock uit Finland met diverse invalshoeken.
Een band die al langer bestaat en diverse bandwisselingen heeft meegemaakt. De huidige line-up bestaat sinds 2008 uit zanger Erik Karhatsu, zangeres Outi Jokinen, gitarist Antti Hänninen, bassist Mikko Mänttäri, toetsenist Marko Lindroos en drummer Lauri Hänninen. Dit is het vierde album, maar daarbij moet wel aangetekend worden dat het eerste album Midday Moon uit 2005 uitsluitend in Japan is gereleased veroorzaakt door enige onenigheid met de platenmaatschappij
Het nieuwe album bevat elf nummers met een grote onderlinge variatie. Er staan hele stevige nummers op, maar ook rustige nummers met piano begeleiding. De combinatie van stemmen is zeer bepalend op het album, en de wisselwerking tussen Karhatsu en Jokinen is ook erg mooi. Het album opent met Mirrors And Me, een nummer met een toetsenintro en dan een stevige uptempo beat.  Riot Rising combineert piano en stevig gitaarwerk en heeft een subliem koortje in het refrein. Jokinen zingt geweldig in het mooie A Quiet One en ook in het snelle Absolute Power is het een genot om naar haar te luisteren.
De band weet metal, rock en zelfs pop samen te smeden tot een enerverende mix. De elf nummers op dit album geven een zeer goed beeld van wat de band zoal kan, en het is beslist geen straf om naar dit album te moeten luisteren. Compositorisch zit het album ijzersterk in elkaar. Tempo wisselingen volgen elkaar in hoog tempo op, snelle gitaar riffs gaan over in mooie solo’s. Dit is een aanrader!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00