Home » Candlemass – Nightfall

Candlemass – Nightfall

door Edwin Knip
119 views 2 minuten leestijd

Een dertigjarig jubileum dat groots wordt gevierd met een uitgebreide 3-cd set.
De Zweedse band Candlemass behoeft geen introductie meer, de naam is reeds lang gevestigd en wie kent de band nu niet. Opgericht in 1984 door bassist Leif Edling in Stockholm is het meest bekend vanwege de invloeden op andere bands die ook doom metal wilden spelen, in de voetsporen van Black Sabbath. Nightfall werd oorspronkelijk in 1987 uitgebracht en was het tweede album van de band. Het was het eerste album met de legendarische zanger Jan Alfredo Marcolin die al snel bekend werd onder de naam Messiah Marcolin. Zijn krachtige stem imponeerde menig luisteraar toen, en nu nog steeds.
Om het dertigjarig bestaan te vieren van het album is niet alleen de originele versie opnieuw uitgebracht, er is ook een behoorlijke aanvulling toegevoegd. Zo is er een cd met rehearsal versies, die uiteraard hier en daar behoorlijk afwijken van het uiteindelijke resultaat. Er staan zes nummers onder dit kopje, en daarvan zijn er twee versie van Dark Are The Veils Of Death.
De andere bonusschijf bevat zeven ruwe mixen en alternatieve versies. Hier vinden we onder andere Codes Rigas, Mourner’s Lament, Bewitched en weer een keer Dark Are The Veils Of Death terug. Het geheel geeft een mooi beeld van de ontwikkeling van een nummer, vanuit de studio tot het uiteindelijke resultaat.
Ondertussen heeft het album nog steeds niet aan kracht ingeboet. At The Gallow’s End klinkt nu nog net zo geweldig als toen we het nummer voor de eerste keer hoorden. Stevige gitaar riffs en een energieke krachtige zang van Marcolin maken dit tot een ijzersterk nummer. De combinatie van stevige uptempo nummers, afgewisseld door tragere, zware nummers klinkt nog steeds perfect. Dit is een album dat niets aan kracht heeft ingeleverd. En door al het extra bij deze versie wordt de aanschaf van dit product van harte aanbevolen!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00