Home » Vreemde Kostgangers – Nachtwerk

Vreemde Kostgangers – Nachtwerk

door Edwin Knip
386 views 2 minuten leestijd

Het tweede album binnen een paar maanden van een Nederlands supertrio.
Amper negen maanden na de release van het eerste album van deze drie artiesten is het duidelijk dat dit niet een eenmalig expeditie was. Er was behoefte aan een nieuw album, en de data voor de nieuwe toer zijn ook geblokt in de agenda’s. Net als bij het eerste album valt het ook hier weer op hoe schijnbaar gemakkelijk de heren elkaar aanvullen en aanvoelen. Dit wordt ook bevestigd in de vertoonde televisie documentaire waar de heren samen aan de keukentafel bij Vrienten thuis aan het schrijven zijn.
Er staan zestien nummers op de nieuwe geluidsdrager, met als rode draad de liefde. In Leven Zat In De Stad gaat het over de betaalde liefde en de treurigheid er om heen. Drugs, alcohol en een uitzichtloos bestaan vormen de hoofdmoot. Geloof Hoop Liefde maakt duidelijk dat het geloof het onderspit moest delven, de liefde voor de muziek overwon. In De Afgesproken Plek gaat het over de liefde tussen twee mensen die elkaar jaar in jaar uit tegenkomen op dezelfde plek, één keer per jaar. Als zij na een aantal jaren niet meer verschijnt, komt hij uit liefde voor haar nog steeds jaarlijks, op dezelfde dag, naar De Afgesproken Plek.
Het Schrijven van een nummer gaat boven de liefde, en dit kan dramatische gevolgen hebben. Teksten over minnaars volgen, of wat te denken van de drie broers in Ootmarsum? Alles doen ze samen op de boerderij tot er een vrouw in het spel komt waardoor er twee overblijven. Er komt nog een vrouw langs en uiteindelijk vindt de derde broer een liefde voor het leven bij de nieuwe stalknecht.
Erg sterk is het door Kooymans gezongen bluesnummer Ik Heb Een Hekel Aan De Blues. Allerlei argumenten worden aangedragen om zijn mening te onderbouwen. De uitsmijter Dynamiet is vrolijk en uptempo. En dan is het ineens afgelopen. Dat zestien nummers zo snel afgelopen kunnen zijn, het is haast niet te geloven. De heren De Groot, Vrienten en Kooymans weten wederom de luisteraar bij zijn of haar strot te grijpen. Sterke composities met lekker in het gehoor liggende melodielijnen en dito koortjes. Het album toont een groei in de samenwerking van deze drie heren, het is meer één geheel geworden. Nu het album er is, kunnen we ons opmaken voor de nieuwe theater toer. En wederom krijgt iedereen het advies om dit trio ras muzikanten te gaan zien en beluisteren daar waar mogelijk. Nachtwerk is een album dat een plekje in de platenkast verdient.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00