Home » Carlo X Irene – Carlo X Irene

Carlo X Irene – Carlo X Irene

door Jordy Weustenraad
909 views 2 minuten leestijd

Vorig jaar verscheen (het zeer orgineel getitelde) Split. Op deze plaat hoorde we nummers van Zalm en Spetterpoep. Die samenwerking beviel zo goed, dat dit jaar een Powerviolence ensemble werd opgericht met leden van die bands in de gelederen. Met 7 nummers en ‘slechts’ 5 minuten aan muziek is dit een muzikale reis van korte duur.

Wanneer je band Carlo X Irene heet en je een selftiteled album uitbrengt, kun je niks anders verwachten dan een karikatuur van RTL en van Carlo & Irene in het bijzonder. Dat is ook hetgene we hier voorgeschoteld krijgen. Het aantal samples van dit iconische duo vliegt ons dan ook om de oren. De hoeveelheid noise en de hoge krijsen maken Death 4 U, naast extreem kort, toch ook best wel extreem lekker. Met 1:11 is Dood Aan De Publieke Omroep, niet alleen het langste nummer, maar ook het nummer dat het meeste in de buurt komt van daadwerkelijke muziek. Dat Ik Ben Er Klaar Mee, Houdoe!, niet het laatste nummer van deze plaat is, valt wat over te zeggen. Toch is het door de toeters bijzonder jazzy en progressief voor op deze plaat. Jammer dat dit nummer slechts 0:32 heeft mogen duren. Met Markie, eindigen we in Grindcore stijl en tot mijn verbazing is deze EP dan alweer aan zijn einde gekomen.

Gaan deze heren de wereld veroveren met hun Powerviolence? Nee, waarschijnlijk niet, maar dit dient vanuit een humoristisch oogpunt gezien te worden. In die categorie gooit Carlo X Irene namelijk hoge ogen. Hopelijk snel meer van deze formatie, want dit komt de lachspieren ten goede.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00