Home » Carousel Vertigo – Mighty

Carousel Vertigo – Mighty

door Arjen de Graaf
110 views 2 minuten leestijd

carouselMighty is het eerste volwaardige album van het uit Frankrijk afkomstige Carousel Vertigo en doet zijn titel volledig eer aan. Bij vlagen is het inderdaad groots wat de vier heren laten horen. Weliswaar is de classic rock van de band niets nieuws onder de zon maar kwalitatief steekt Carousel Vertigo met kop en schouders boven vele andere  bands in dit genre uit. 
Dit komt vooral door zanger/gitarist Vincent Martinez en gitarist Jansen Press die op de proppen komen met geweldige riffs en uitstekend twin gitaarwerk. Bovendien beschikt Martinez over een uniek stemgeluid dat door merg en been gaat. Met Mighty good woman, I’m a comin’ world en Long highway wordt meteen de toon gezet en duidelijk gemaakt wat voor potentieel deze band heeft om uit te groeien tot een band van formaat. Zo is I’m your man een juweeltje waarin wat gas wordt teruggenomen en duidelijk wordt hoe goed Martinez eigenlijk kan zingen en is zeker een van de hoogtepunten van dit album.
Een ander hoogtepunt is de cover van het door Leon Russel gescheven Help me through the day waarin het gitaarwerk om te smullen is en Martinez werkelijk excelleert. Hij doet hierbij qua zang zelfs denken aan de legendarische Steve Marriot (Humble Pie). En dat is tevens de muzikale hoek waarin de band geplaatst moet worden. Classic rock, diep geworteld in de jaren 70. Op Help me through the day na zijn alle nummers van eigen makelij waarbij ook Howl at the moon en Last call for love niet onvermeld mogen blijven.
Origineel is het allemaal niet maar als het zo smaakvol gespeeld wordt als op dit album maakt dat ook niks uit. Ze spelen het alsof ze het hebben uitgevonden. Het is te hopen dat Carousel Vertigo met Mighty de aandacht zal krijgen die het verdient want dit smaakt zeker naar meer. Voor liefhebbers van spetterend gitaarwerk, goede zang en uitstekende nummers is deze plaat verplichte kost. Mighty it is!
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00