Home » Janne Schra – Effenaar (Eindhoven) 20/10/2013

Janne Schra – Effenaar (Eindhoven) 20/10/2013

door marielle@rockportaal.nl
302 views 3 minuten leestijd

Janne Schra laat haar eigen stem horen. En daar ging heel wat aan vooraf. Op haar titelloze album, die afgelopen januari uitkwam hoor je nummers die elk een eigen verhaal, een eigen wereld vertellen. Deze prachtige nummers bracht ze afgelopen zondag in de kleine zaal van de Effenaar ten gehore. 
-BorderMakerDe Eindhovense singer-songwriter Iris Penning vervangt wegens ziekte Marieke Ouboter. Ze komt het podium op en een beetje ongemakkelijk krijgt zij de taak om  dit aan het publiek te vertellen. Je hoort dat het publiek een klein beetje teleurgesteld is. Niet zo raar want Marieke Ouboter is in korte tijd bekend geworden. Ze zong het breekbare “Dat ik je Mis” tijdens 1 van de audities van het tv-programma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’, waar ze Giel Beelen en Miss Montreal ontroerde. Gelukkig heeft de Effenaar een goede vervangster gevonden. Zodra Iris Penning begint te zingen heeft ze het publiek mee. Aandachtig luisteren ze naar haar nummers en maakt ze  aan het lachen als ze vertelt waar haar nummers over gaan. Ze heeft een prachtige zuivere stem. Ze zingt 5 nummers waaronder Jong en Dwaas, Winterflamingo en Krantensnipperhoed.
Na een kleine pauze is het de beurt aan Janne Schra. Janne Schra ken je misschien van Room Eleven. In 2006 brak de band Room Eleven door met het debuutalbum Six White Russians & A Pink Pussycat. Ze tourde o.a. in Europa, Canada, Japan en Zuid-Afrika Maar Janne Schra voelde dat ze een andere weg moest in slaan en ontdekken wat ze echt wilde. In 2010 bracht ze het album India Lima Oscar Victor Echo You onder de naam Schradinova uit. Een geheel ander geluid. Maar toch was ze nog meer op zoek naar meer intimiteit. En dit brengt haar tot haar nieuwe album. Op haar laatste album die in januari uitkwam hoor je nummers die allemaal een eigen wereld hebben. Ze neemt nummers op met o.a. producer Tobias Fröberg (o.a. Ane Brun), Martijn Groeneveld en met Torre Florim van De Staat.
Janne SchraSamen met Sietse (viool en piano), Jonas (cello en basgitaar), Camilla (viool, ukele), Rani (viool, banjo) Bram (drum), Jurgen (gitaar, banjo en mandoline) staat ze op het podium. En ja daar is ze! Menig man is overdonderd door haar verschijning. En trouwens ik als vrouw ook. Wat een mooie vrouw met ook nog eens een prachtige stem en dosis humor. De meeste nummers: Different, Light Up, Borrow, Eyes on the prize, Hold on to en Downhill die ze zingt zijn van haar nieuwe album. Onder haar pseudoniem naam Schradinova komen de nummers Draw the line (waar iedereen bij mee neuriet ), Pensil, Italian Familiy, Take off, Storm en Beat the devil out voorbij. Maar haar optreden begint ze met een oud nummer van Room Eleven: Swimmer.
Het is een strak optreden. De muzikanten zijn erg op elkaar ingespeeld en ze hebben het erg naar haar zin. Er komen rustige nummers voorbij die heel klein en breekbaar zijn maar ook nummers die in een feestje eindigen. Die nummers doen je denken aan zigeunermuziek. Dit door het plezier, het feestelijke wat je terug hoort en natuurlijk de klanken van de violen. Ze krijgen niet voor niks een warm en luid applaus en gelukkig verblijden ze ons nog met 3 nummers. Ze sluiten af met het nummer Stronger.
En sterk dat is dit optreden zeker! Wat een enthousiasme en wat kan een optreden een heerlijk warm en blij gevoel je geven!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00