Home » Changing Tides + Kill The Lights – Willem Twee (Den Bosch) 01/05/2024

Changing Tides + Kill The Lights – Willem Twee (Den Bosch) 01/05/2024

door Jochem van der Steen
149 views 3 minuten leestijd

Soms moet je als muzikant een beetje opnieuw beginnen. Zo ook de headliners van deze avond. Met Bullet For My Valentine trok drummer Moose enorme volle zalen. Met deze band staat hij voor nog geen 100 man. Alle bekendheid moet natuurlijk worden opgebouwd. Een belangrijke stap daarbij is deze avond in de Willem Twee in Den Bosch.

Changing Tides optreden staan altijd als een huis. Ze wonnen niet voor niets onlangs de Jera bandbattle in Dynamo. Een dag eerder stonden ze nog ook als voorprogramma van de headliner in Dordrecht. Ik begreep later zelfs van de band dat de headliner ze graag meegenomen had naar de Duitse data. Niet vreemd, want naast gewoon sterke nummers die laveren tussen metalcore en deathcore staan hier vakmensen op het podium. De brute vocalen van Kasper Wienk imponeren, vooral als hij een rondje door de zaal maakt. Nieuwe gitarist Derk, die de snaren heeft overgenomen van Daan blijkt dat moeiteloos te hebben gedaan. Het lijkt wel of hij altijd al bij de band heeft gezeten. Wat de kers op de taart genoemd mag worden is het virtuoze gitaarspel van Bas van Kampen. Zijn indrukwekkende solo’s voegen net dat extra’s toe aan de rauwere breakdown gedreven nummers die de band onderscheiden van de concurrentie.

De trouwe fans voor het podium genieten zichtbaar, echter het komt niet van een echte moshpit zoals ik normaal bij de band zie. Toch nog een beetje moe van het Koningsdagweekend wellicht? Aansporingen van Kasper om ons aan een two step of wat beukwerk te wagen worden niet opgevolgd. Op zich prima, het geeft de kans om nog eens onderstreept te krijgen dat deze act, los van de energie, ook gewoon muzikaal als een huis staat.

De Brits/Amerikaanse metalcore band Kill The Lights kreeg het etiket supergroep opgeplakt vanwege de bandleden. Hoewel de andere bandleden de sporen verdienden bij bands als Still Remains, Throw The Fight en Threat Signal was dat vooral vanwege Jason “Jay” James en Michael “Moose” Thomas die eerder in de populaire formatie Bullet For My Valentine zaten. Ik interviewde de band voor de show. Dat interview lees je binnenkort op deze site.

Het valt meteen op dat Travis Montgomery de enige gitarist op het podium is. De andere gitaar komt van een backing track. Naar wat ik heb begrepen kon tweede gitarist Jordan Whelan vanwege andere werkverplichtingen niet mee deze tour. Gelukkig is het gitaarwerk en de podiumpresentatie van Travis zo dik in orde dat het gemis niet al te groot is.

Vocalist James Clark is werkelijk een geboren frontman. Hij staat enorm krachtig op het podium en zijn bewegingen zijn expressief genoeg dat hij ook zou kunnen boeien in een stadion. Op zijn clean vocals valt ook niets aan te merken. Ondersteund door de bijzonder krachtige harsh vocals van imposante bassist Jason “Jay” James.

De hard-zacht dynamiek van de nummers is bijzonder aangenaam. De combinatie van een vertrouwd metalcore geluid gemengd met melodieuze refreinen en van die heerlijke eighties heavy metal riffs werkt perfect. Eigenlijk heeft elk nummer catchy hitgevoeligheid maar de grootste knallers zijn toch wel opener Hear You Scream, het ruigere Broken Bones en afsluiter The Faceless.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00