Home » Church Of Void – Church Of Void

Church Of Void – Church Of Void

door Edwin Knip
126 views 1 minuten leestijd

Uptempo doom metal uit het woeste binnenland van Finland.
De band is opgericht in 2010 en komt nu met het tweede volwaardige album. In veertig minuten muziek laat de band zich horen. Het album opent met Prelude waarna Passing The Watchtower volgt. De band werd geïnspireerd door onder andere de muziek van Saint Vitus, Pentagram en Babylon Whores. De band weet een mengeling van traditionele doom, uptempo riffs en trage gitaarpartijen aan elkaar te smeden tot volwaardige nummers. Harlot’s Dream lijkt een traditioneel traag doom nummer te zijn, maar na ruim twee minuten wordt het tempo opgeschroefd middels lekker gitaarwerk.
Moonstone doet het wat rustiger dan de twee voorgangers. Uitgesponnen solo’s zorgen er uiteindelijk voor dat het nummer bijna acht minuten duurt. Elk nummer op het album is een compositie op zichzelf, maar samen vormt het een mooi geheel. De nummers worden gezamenlijk geschreven, de band kent dus vijf componisten. Dit leidt tot sterke nummers waarin de band blijft verrassen. Een ingeslagen pad wordt niet altijd afgelopen, de onverwachte wendingen maken de composities spannend.
De beide gitaristen Jyri Vahvanen en Adolf Darkschneider weten samen een sterke muzikale basis te leggen voor elk nummer. Samen met zanger Magus Corvus, bassist Harley Warlock en drummer Byron Vortex wordt een band gevormd waar we zeker meer van willen en moeten horen. De band heeft zich ondertussen ook live laten aanschouwen buiten Finland, het wachten is op een optreden in Nederland. Voorlopig moeten we het met dit album doen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00