Home » Cirith Gorgor – Visions of Exalted Lucifer

Cirith Gorgor – Visions of Exalted Lucifer

door erik@rockportaal.nl
254 views 2 minuten leestijd

Wat mij betreft behoeft het Limburgse Cirith Gorgor geen introductie. Al meer dan twintig jaar verspreidt deze band haar kwaadaardigheid. En niet onverdienstelijk moet ik bekennen. Deze band heeft mij nog nooit teleurgesteld en behoort tot de top van de Nederlandse underground. Ook met het kersverse Visons of Exalted Lucifer belooft het weer een duivels lekker spektakel te worden.
De laatste telg is zoals we gewend zijn een snel, krachtig, melodieus, kwaadaardig en venijnig juweel geworden. De muzikale koers is in feite ongewijzigd maar op dit album is het vooral het satanische thema wat de klok slaat. Het album begint meteen erg sterk met het snelle doch erg melodieuze Salvator. Dit nummer grijpt je direct bij de kladden en laat niet meer los. Opvolger en titelnummer A Vision Of Exalted Lucifer tapt zo ongeveer uit het zelfde vaatje. En niet onverdienstelijk. Knap gitaarwerk van Marchosias en Valefor (ex-Grimm) in combinatie met de schelle screams van Satanael (ex-Walpurgisnacht) stelen hier de show.
Maar het zijn vooral het prachtige en ietwat rustigere met samples doorspekte Of Black Dimensions… en het agressieve …And Demonic Wisdom welke mij kippenvel bezorgen. De overgang van de nummers sluiten werkelijk prachtig aan op elkaar. Met slim gebruik van elkaars melodieën wordt…And Demonic Wisdom vakkundig uitgebouwd tot een hoogtepunt met een goed gedoseerde hoeveelheid brute agressie. Het zit overigens ook wel snor met de overige nummers welke allemaal een heerlijke donkere sfeer uitademen.
Visions of Exalted Lucifer laat maar weer eens zien dat er in eigen land meer dan genoeg kwaliteit in het extreme muziekgenre is te vinden. Tel daar eens het werkelijk prachtige artwork en de gedegen productie bij op en je hebt een prima diabolisch werkstuk te pakken.
Het wordt eens tijd dat deze heren wat meer waardering krijgen voor hun oeuvre. Ze kunnen zich wat mij betreft meten met andere illustere internationale acts als Taake, Enthroned en consorten. Dus (Black) Metal minnend Nederland: niet mekkeren en haal deze plaat in huis. De door Satanael geproduceerde clip van Wille Zur Macht is overigens een goed uitgewerkte en grimmige voorbode van het geweld wat je op deze plaat staat te wachten. Kijk en huiver….

Tracklist:
1. Salvator
2. A Vision Of Exalted Lucifer
3. Of Black Dimensions…
4. …And Demonic Wisdom
5. Wille Zur Macht
6. Rite Of Purification – Vanished From This World
7. Into The Nameless Void

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00