Home » Club Void: Stone In Egypt + The Obsessed – De Effenaar (Eindhoven) 01/06/2023

Club Void: Stone In Egypt + The Obsessed – De Effenaar (Eindhoven) 01/06/2023

door Jochem van der Steen
2,K views 3 minuten leestijd

De donderdagen staan zowat garant voor Club Void in De Effenaar. Onder die vlag worden wekelijks fijne stoner en psych bandjes geprogrammeerd. Regelmatig opgeleukt door het DJ-team van Eindhoven Rockcity, zo ook vanavond. Helaas worden de avonden niet altijd drukbezocht, vanavond is er geen echte reden tot klagen gelukkig. Zeker niet uitverkocht, maar gezellig druk.

The Bangles zongen over “walking like an Egyptian” vanavond zien we dat ze ook lekker kunnen headbangen. Het Emmeloordse Stone In Egypt trakteert vanavond op zware, groovy stoner doom. Blikvanger is toch wel een beetje de met led-lampjes ingelegde basgitaar van bassist Rene Bronwasser. Hoewel ongetwijfeld de meeste mensen zullen komen voor de hoofdact vanavond blijkt de act toch best in de smaak te vallen. Niet onterecht, want vooral het hardrock sausje wat de meer standaard doom/stoner sound op smaak brengt maakt het een fijne live act. Regelmatig worden de instrumenten gewisseld om de specifieke tunings te kunnen spelen. De gitaarsound is lekker zwaar en crunchy. Gouden zet is het om te eindigen met Pentagram cover Forever My Queen waarop het publiek pas echt losgaat.

De shirtjes en kettinkjes van Saint Vitus laten er geen twijfel over bestaan dat er veel trouwe fans in de zaal zijn van The Obsessed frontman Scott Wino. Hij maakte furore als lid van doom grootmeesters Saint Vitus voor hij zijn carrière vervolgde in andere populaire bands. Waar soms de stoner en doombands door herhaling wat kunnen vervelen injecteert The Obsessed een fijne portie punk en rock ‘n’ roll in de groovende doom ritmes. Het staat buiten kijf dat Scott een charismatische frontman is. Zijn lange, grijze manen, zijn tattoos en de branie waar hij mee op het podium staat doen net zo denken aan een gitaarheld als een revolverheld op leeftijd.

Met nummers als Brother Blue Steel van het eerste album uit 1991 en Blind Lightning van album The Church Within uit 2014,  Punk Crusher uit 2017 en de hagelnieuwe politieke song Stoned Back To The Bomb Age is de setlist een mooie mix van oud en nieuw. Gewaagd is het om ook een nieuw nummer als toegift te spelen. Zonder veel poeha worden na het korte encore de instrumenten opgeruimd en stroomt de zaal best snel leeg. En Wino? Die maakt nog even een praatje met de DJ.

Foto’s: Paul Verhagen

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00