Home » Clutch – Melkweg (Amsterdam) 23/01/2013

Clutch – Melkweg (Amsterdam) 23/01/2013

door hilde@rockportaal.nl
130 views 2 minuten leestijd

Na een vermoeiend lange reis in verband met de winterdienstregeling van de NS is het toch gelukt om na nog een klein stukje tram-reizen aan te komen in de Melkweg in Amsterdam. Onverhoopt heb ik hierdoor het voorprogramma Hark moeten missen, maar gelukkig is de hoofdact dan toch echt de moeite waard om helemaal voor naar Amsterdam te komen!
Clutch: een Amerikaanse band die nog niet zo bekend is in Nederland. Ze maken rock (een beetje in het genre van Volbeat) en hebben dan ook vorig jaar in het voorprogramma van Volbeat opgetreden in Nederland. Men zegt dat vanavond de eerste keer is dat Clutch als hoofdact optreedt in ons kikkkerlandje, maar de zaal is toch echt over vol.
Het optreden is kwalitatief super, zelfs als je boven staat is de geluidskwaliteitheel goed en de sfeer in de zaal zit er vanaf moment één ook echt stevig in. Ze spelen veel verschillende stijlen nummers, wat het optreden lekker gevarieerd maakt. Big News II is een wat rustigere plaat, waar vanavond een degelijke drumsolo aan vooraf gaat. Maar ook Gravel Road komt langs, wat weer meer een country vibe met zich mee brengt. Om het publiek wakker te schudden begint de band dan ook met The Mob Goes Wild, een van hun bekendste platen. Zo komen ook het nummer The Elephant Riders voorbij en Burning Beard, welke echt typerend zijn voor Clutch qua gitaar en stem gebruik. Het optreden afsluiten met een feestje is ze ook goed gelukt, want de enige plaat die nog miste in het optreden was Electric Worry.
Echt een goed optreden met veel leuke nummers, weinig special effects, maar wel een aantal vette solo’s. En natuurlijk grote complimenten voor het feit dat de zaal zo overvol was! Want dat lukt niet vaak bij zulke ‘onbekende’ bands. Tijdens het optreden wordt bekend gemaakt dat dit niet de laatste keer dit jaar zal zijn voor hun in Nederland. Dus maak hier gebruik van en ga gerust eens kijken!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00